De schoolband the Wednesdays van Metameer jenaplan Boxmeer.
De schoolband the Wednesdays van Metameer jenaplan Boxmeer. Foto: Metameer

Optreden Metameer-schoolband in Doornroosje

Regio

Zondag 10 april 2022 staat de schoolband the Wednesdays van Metameer jenaplan Boxmeer in poppodium Doornroosje in Nijmegen met haar zelfgeschreven en gecomponeerde lied the Sh!ning Lights. Tijdens het Freedom’s Cool Festival neemt de Metameer-schoolband het op tegen zeven schoolbands uit de regio Nijmegen. Alle deelnemende bands brengen een eigen lied over het thema ‘vrijheid’ ten gehore. De winnaar van het festival mag het Bevrijdingsfestival op 5 mei openen in Nijmegen. De vorige keer, inmiddels alweer drie jaar geleden, won de schoolband van Metameer jenaplan Boxmeer de publieksprijs en mocht ze als kers op de taart optreden op het bevrijdingsfestival.

Muziekdocent Rolf Hupkes: “Het is een unieke kans voor de schoolband om op zo’n groot podium op te treden. Het wordt een hele leerzame dag met zelfs een officiële soundcheck. Ik ben trots op de leerlingen die elke woensdag hun repetitiedag hebben. En daar zelfs hun naam van hebben afgeleid.”

De schoolband van Metameer jenaplan Boxmeer bestaat uit Lucia Spanjers (zang), Chiara Theunissen (zang), Rowy van den Bosch (zang), Jade Luna den Besten (zang), Imme Pullens (zang), Nereida Claessens (basgitaar), Tijn Pullens (piano en zang), Guido Janssen (drums) en Stijn Jans (gitaar). Metameer jenaplan Boxmeer vindt het belangrijk dat leerlingen bezig zijn met kunst en cultuur en daarin samenwerken. Voor meer informatie over Metameer jenaplan Boxmeer zie de website www.metameer.nl.

Freedom’s Cool Festival wordt georganiseerd door het Stedelijk 4 en 5 mei-comité Nijmegen en Doornroosje. Voor meer informatie over het Freedom’s Cool Festival op 10 april en voor kaartjes kijk op www.doornroosje.nl/event/freedom-s-cool-festival