De boodschap is helder...
De boodschap is helder... Foto: Persfoto

Structurele snelheidsmetingen in Land van Cuijk

Regio

Onder het motto ‘Brabant gaat voor nul verkeersslachtoffers’ werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant samen met maatschappelijke partners als Veilig Verkeer Nederland en de ANWB samen aan een verkeersveiliger Brabant.

Hiervoor wordt gewerkt aan bijvoorbeeld goede infrastructuur en handhaving. Het gedrag en de rol van de verkeersdeelnemers hebben ook een grote invloed op veiligheid in het verkeer en daar is iedereen zelf verantwoordelijk voor. Negentig procent van de verkeersongevallen wordt namelijk veroorzaakt door menselijk gedrag. Via de NUL-campagne willen de initiatiefnemers Brabanders hier meer bewust van maken. Onder het motto ‘Jouw actie telt’ worden Brabanders tevens gemotiveerd om zelf in actie te komen voor een veiligere deelname aan het verkeer.

Vanaf vandaag (maandag) zijn er structurele snelheidsmetingen op een aantal plaatsen in de gemeente, zo heeft de gemeente Land van Cuijk bekendgemaakt.

Een overzicht van de locaties met als extra reminder de maximumsnelheid: Oploseweg Overloon (60), Venrayseweg Overloon (60), Rijkevoortseweg Boxmeer (60), Beersebaan Cuijk (50), Millseweg Cuijk (60), Stoofweg Grave (50), Esterveldlaan Grave (50), Langenboomseweg Mill (60), Vorleweg Mill (50), Noordstraat Sint Anthonis (80) en De Quayweg Sint Anthonis (80).