V.l.n.r. Geert Broeks, Dianne Toonen, Jan Stax, Anne Nieuwenhuizen.
V.l.n.r. Geert Broeks, Dianne Toonen, Jan Stax, Anne Nieuwenhuizen. Foto: Marga Nuijs

Wandfoto’s poli oncologie lichtpuntjes voor bezoekers

Regio

Wie op de poli oncologie komt in Maasziekenhuis Pantein in Beugen, waant zich een beetje in de Maasheggen. Twee witte muren zijn voorzien van warme, kleurrijke foto’s uit het natuurgebied dat in de achtertuin van het ziekenhuis ligt. Deze lichtpuntjes op de muren zijn mogelijk gemaakt door twee fotografen en de Vrienden van het Maasziekenhuis.

Door Wanda Laarakkers

Casemanagers/oncologieverpleegkundigen Anne Nieuwenhuizen en Dianne Toonen vonden dat de muren in de gang naar de spreekkamers op poli oncologie wel wat warmer konden worden aangekleed. Anne: “In de spreekkamers op onze afdeling vinden vaak spannende gesprekken plaats, mensen komen voor uitslagen van onderzoeken. We vinden het belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen op de afdeling, en een warm welkom hebben wanneer ze de afdeling op komen lopen.”

Dianne zette een verzoekje in de Facebookgroep ‘Mooi Maasheggen’: ‘Op de polikliniek oncologie van het Maasziekenhuis willen we graag een muur laten bedrukken met een mooie foto. Hoe mooi is het om hiervoor een foto van de Maasheggen te gebruiken? Daarom zijn we op zoek naar de allermooiste foto’s!’ Van diverse fotografen kwamen volgens hen ‘fantastisch leuke reacties’. Anne en Dianne kozen twee foto’s die zij het beste vonden passen bij hun afdeling op de lege muren; een landschapsfoto en een foto van bloemen waar een drieluik van is gemaakt. 

De fotograaf van de landschapsfoto is Geert Broeks: “De foto is gemaakt aan het fietspad tussen Sambeek en Boxmeer aan de Maas. Ik vind het een hele eer dat mijn foto uitgekozen is, een mooie waardering. Ik hoop dat de mensen die de afdeling bezoeken ervan kunnen genieten.”

De fotograaf van de bloemenfoto is Jan Stax: “De foto is gemaakt op 14 juni 2021 in de Maasheggen, richting Loerangel. Ik was zeer vereerd dat ik gevraagd werd een foto aan te leveren voor de afdeling oncologie. De foto die is gekozen, is een foto van bonte zomerbloemen in de Maasheggen. Een kleurrijke foto die hopelijk wat afleiding biedt aan de bezoekers van deze afdeling.”

Dianne en Anne zijn erg tevreden over het resultaat. “We zijn de Vrienden van het Maasziekenhuis erg dankbaar voor hun bijdrage en de fotografen voor het gratis ter beschikking stellen van een foto”, zo klinkt het eensgezind. 

De Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis zet zich belangeloos in voor een nog leefbaarder, aangenamer, sfeervoller, en aantrekkelijker Maasziekenhuis. De stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk voor meer informatie op www.vvhm.nl/doneren.