De 'koningin' van de Portugese fado, Maria de Fátima.
De 'koningin' van de Portugese fado, Maria de Fátima. Persfoto

Maria de Fátima brengt fado in Mariakapel

Regio

Maria de Fátima staat op zondagmiddag 13 maart op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. De Fátima wordt gezien als de opvolgster van de wereldberoemde Amalia Rodrigues met wie zij ook samen heeft opgetreden. 

Maria de Fátima stond een keer eerder op het Mariakapel-podium, voor een uitverkochte kapel. De Fátima werd geboren in de volkswijk Boavista in Lisabon. Al vroeg begon zij met zingen. Op haar twaalfde won zij de prijs voor de belangrijkste zangcompetitie A Grande Noite do Fado. Op haar veertiende nam zij haar eerste fado-album op. Voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur werd zij door de Portugese president in 2016  opgenomen in de prestigieuze ‘Ordem do Infante D. Henrique‘.

Op haar twintigste kwam zij naar Nederland, waar ze aan het Amsterdamse conservatorium studeerde. Tijdens het concert zal zij ook eigen werk brengen, onder andere in het Nederlands.

Aanvang: zondag 13 maart om 15.30 uur. Entree: 15 euro. Reserveren en meer informatie via de website www.mariakapel.nl, e-mail vanrijenwilbert@gmail.com of telefonisch via 0478-636232/ 06-16170433.