Op de website  www.gemeentelandvancuijk.nl staat een stemwijzer.
Op de website www.gemeentelandvancuijk.nl staat een stemwijzer. Foto: Website Land van Cuijk.nl

Stemwijzer voor herindelingsverkiezingen Land van Cuijk

Regio

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis vormen vanaf 1 januari 2022 de gemeente Land van Cuijk, de grootste gemeente in de provincie Brabant. Op woensdag 24 november zijn de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Op 24 november kunnen stemgerechtigden van 7.30 tot 21.00 uur terecht in alle stembureaus van de vijf gemeenten. Op 22 en 23 november zijn ook al enkele stembureaus open.

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente en gaat dus over enorm veel zaken die jouw leefomgeving beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw, gezondheidszorg, onderwijs, duurzaamheid en zelfs de hoogte van belastingen. Raadsleden bepalen de belangrijkste punten van het beleid van de gemeente. En ook niet onbelangrijk: ze bepalen hoe het budget verdeeld wordt en waarop wel of niet geïnvesteerd wordt.

Met het oog op de verkiezingen staat op de website www.gemeentelandvancuijk.nl een stemwijzer. Aan de hand van dertig stellingen kunnen mensen hun politieke voorkeur testen. Voor meer informatie kijk op Herindelingsverkiezingen Land van Cuijk 2021 (stemwijzer.nl)