Korenconcert op zondag 16 oktober met als deelnemers het Groenings Koor en het Kemmerekoor.
Korenconcert op zondag 16 oktober met als deelnemers het Groenings Koor en het Kemmerekoor. Foto: Persfoto

Groenings Koor deelnemer korenconcert in Knillus

Groeningen

Het Groenings Koor neemt samen met het Kemmerekoor uit Geijsteren op zondag 16 oktober deel aan het korenconcert in dorpshuis Knillus in Vortum-Mullem. Aanvang: 14.00 uur

Het Groenings Koor staat ook tijdens dit optreden onder leiding van dirigent Sjraar Klaassens. Het koor, dat op piano wordt begeleid door Frans Stegers, brengt oud en nieuw repertoire op de planken, maar zingt ook samen met het Kemmerekoor. Dat koor staat onder leiding van dirigent Geert Verhallen. ‘Het Kemmerekoor is springlevend, ambitieus en muzikaal zeer veelzijdig. Het repertoire van het Kemmerekoor varieert van klassiek en kerkelijk tot musical, pop en folk’, zo valt op de website van dit koor te lezen. 

Al voor het coronatijdperk met de verschillende lockdowns werd door het Groenings Koor contact gelegd met het Kemmerekoor voor een optreden. ‘Beide koren hebben deze moeilijke periode overleefd en we zijn blij dat het concert nu alsnog plaats kan vinden. De kans om veel en diverse koormuziek te horen. Kom dus vooral op 16 oktober naar Vortum-Mullem. Het belooft een leuke, muzikale en gezellige middag te worden’, meldt het Groenings Koor aan onze redactie.