Column Ron Koenen
Column Ron Koenen Cartoon Ted Lenssen

‘Website is net een lokale Nu.nl’

Column

‘Ik kijk elke dag, de website is net een lokale Nu.nl. Leuk al die berichten over Vierlingsbeek en Groeningen!’


Fijn, gelukkig, goed om te horen. Uit vele lokale monden. De website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl is nu een maand in de lucht en begint steeds meer bekendheid en waardering te krijgen in Vierlingsbeek, Groeningen en omgeving. Er is inmiddels een vaste groep lezers opgebouwd, een ‘club’ die gezien de bezoekcijfers (gemiddeld 350 per dag in de afgelopen week) gestaag groeit.

Sommigen van hen loggen rechtstreeks op de website in, anderen komen er via Facebook of Twitter of na een zakelijke post op LinkedIn (interessant bedrijfsnieuws plaatsen we geregeld door naar dit platform) op uit en bijna driehonderd mensen (vooral veel jeugd) volgen www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl inmiddels via Instagram, waarop dagelijks heel veel hartjes bij ‘triggers’ naar nieuwsberichten te zien zijn.

Waar je ook aan merkt dat de website groeit, is aan het aantal berichten dat onze redactie ontvangt. Steeds meer mensen, stichtingen en verenigingen sturen artikelen in waarin ze vragen of het mogelijk is om hun bericht te plaatsen, of om aandacht voor hun activiteiten te vragen. ‘Ja, stuur maar in’, mailen we dan (meestal) terug, want lokaal nieuws is bij ons meer dan van harte welkom.

Waar we vooral naar op zoek zijn is naar berichten met foto(’s), bijvoorbeeld van jubilarissen en kampioenen, aankondigingen van bijeenkomsten en verenigingsnieuwtjes. Stuur maar in, als het maar gericht is op Vierlingsbeek en Groenigen (en regio). Op verzoek kunnen we die ook naar andere media in de buurt mailen, geen probleem. Maar... denk aan een foto!

Want voor een website is het wel handig om artikelen te plaatsen met plaatjes erbij. Het liefst in kleur, en meerdere foto’s insturen mag ook. Want dan kunnen we die als een serie erbij plaatsen. Daarnaast blijven we natuurlijk altijd op zoek naar nieuwtjes, zodat we jullie (lezers) van leuke berichten kunnen blijven voorzien. Dus…. ook tips mogen gemaild worden!

Tevens zijn we bezig met het oprichten van een tv-ploeg. De eerste gesprekken daarover hebben de afgelopen twee weken plaatsgevonden. De komende weken worden gebruikt om het tv-verhaal verder vorm te geven. De bedoeling is om vanaf 1 januari meer lokale tv-items te gaan draaien. Met een enthousiaste ploeg mensen, mensen die een hart hebben voor Vierlingsbeek en Groeningen.

En tot slot, een verzoek. Waardeer je het initiatief ook? Zou je ook graag zien dat de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl verder wordt uitgebouwd, zodat je het laatste nieuws uit de dorpen in woord en beeld op de voet kunt volgen? Steun de initiatiefnemers dan!

Word Vriend (voor particulieren) of Mediapartner (voor bedrijven) van ‘onze’ gezamenlijke website. Een informatieve website die Vierlingsbeek en Groeningen promoot als een mooie, interessante en gezonde leef-, woon- en recreatieomgeving. Stap één is gezet, de lancering en het promoten van de website, stap twee wordt het verder professionaliseren en enthousiasmeren van mensen om mee te doen.

Samen zijn we sterk, maar dat wisten we als inwoners van onze groene Maasparels natuurlijk allang.

We love Vierlingsbeek en Groeningen, u ook?