De column van Ron....
De column van Ron.... Ted Lenssen

Vierlingsbeek en Groeningen: I love it!

Column

Wat ga je nou weer doen? Een website voor Vierlingsbeek en Groeningen maken? Waarom? Er is toch al een website?

Ja, dat klopt. En een informatieve, knap door vrijwilligers gerunde, ook nog. Maar ik kies voor een eigen formule: een nieuws- en promotiewebsite voor twee groene dorpsparels aan de Maas.

Punt één omdat ik ervan overtuigd ben dat (hyper)lokaal nieuws scoort, zeker in een tijd dat de wereld (en de gemeente) steeds groter wordt. Punt twee omdat lokale journalistiek  nogal eens ontbreekt in de hoek Vierlingsbeek-Groeningen. Er blijft mijns inziens een hoop nieuws liggen omdat de redacties en het aantal pagina’s onder druk van teruglopende advertentie-inkomsten en een minderend lezersaantal in de loop der jaren flink zijn uitgedund. Punt drie omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om Vierlingsbeek en Groeningen te promoten. Dat deed ik al veelvuldig, en dat blijf ik doen. Maar dan op een eigen website. Een website voor Groeningen, waar de roots van mijn vader liggen, en Vierlingsbeek, waar ik als oud-Lottumer al meer dan twintig jaar woon, de liefde van mijn leven ontmoette en hypertotaal ingeburgerd ben.

Maar is er wel genoeg nieuws over Vierlingsbeek en Groeningen te vertellen? Ja, ik denk het wel. Als er een paar elektrische fietsen uit een schuur bij ons in de buurt worden gestolen, dan wil dat weten. En u (waarschijnlijk) ook. Wanneer het B-team van DES of Volharding of de judoka’s van Randori, de wandelvoetballers of de danseressen van De Bekse Klinkertjes kampioen worden, dan horen daar ook foto’s en publiciteit bij. En dan heb je ook nog allerlei verenigingsactiviteiten, zoals bestuurswisselingen, jubilarissen, feesten, uitjes en ga zo maar door, waar we op de website natuurlijk ook graag promotie voor maken. 

Er is immers niet voor niks voor de naam I Love Vierlingsbeek en Groeningen gekozen! De bedoeling van www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl is vooral om er Samen, dus met inwoners, verenigingen en ondernemingen, een informatieve, leuke, maar ook nieuwsrijke website van te maken. Wij in Vierlingsbeek en Groeningen pakken elkaar bij de hand, al durf ik dat gezien allerlei felle en vaak emotionele discussies rondom het mfa in de Vierlingsbeekse kerk bijna niet meer te zeggen. 

Maar ook dat melden we, want nieuws is nieuws, hoe vervelend dat soms ook kan zijn. Aan alleen pr-verhalen is een nieuwsmedium immers nog nooit rijk geworden. Af en toe een scherpe column of analyse, af en toe iemand een spiegel voorhouden, daar kunnen ‘we’ in Vierlingsbeek en Groeningen toch wel tegen? Toch?

We gaan het zien, we gaan het beleven! We gaan de wereld van Vierlingsbeek en Groeningen op dit nieuwe platform www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl samen proberen te brengen. Want samen bereik je meer dan alleen, ik hoop dat alle kemphanen rondom het mfa daar ook aan denken. Het gaat niet om hen, het gaat niet om dat goedkope kopje koffie van nu, of dat ene feestje, het gaat om de structurele toekomst van (de jeugd) van Vierlingsbeek en Groeningen. Wellicht dat wethouder Willy Hendriks de mfa-tafelaars allemaal een sticker van I Love Vierlingsbeek en Groeningen kan geven? 

We gaan het volgen! I love it! U ook? 

Uw berichten (evt. met foto’s) zien we graag komen via ron@koenenmediaencommunicatie.nl.