Oud-prins Ton Cuijpers namens De Keieschieters aan het woord tijdens de Gala-avonden in Wanroij.
Oud-prins Ton Cuijpers namens De Keieschieters aan het woord tijdens de Gala-avonden in Wanroij. Foto: Persfoto

Keieschieters eregasten Gala-avond Wanroij, zonder prins

Carnaval

Ze waren er op uitnodiging van de Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk. Een groot deel van de leden van de raad van elf van de jubilerende, 6x11-jarige carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen zat vrijdagavond samen met een aantal lieftallige partners, maar zonder jubileumprins Denny I, als eregasten pontificaal op het podium tijdens de traditionele Gala-avonden in ‘t Wapen van Wanroij.

Ze genoten vanaf de achterzijde van het podium (met uitzicht op de zaal) onder meer van de buuts van kampioen Berry Knapen uit Heeze, Dirk Kouwenberg uit Nuland, Joep de Wildt uit Oudenbosch en Daniël Schmitz uit ‘s-Heerenberg.  De stichting organiseerde ruim een week geleden voor de 24e keer het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in Wanroij. De beste buutreedners van Zuid-Nederland stonden die avond in de buutton in ’t Wapen van Wanroij. Aansluitend vinden traditioneel de zogeheten Gala-avonden plaats. 

Dirk Kouwenberg kon vrijdagavond niet geloven dat De Keieschieters zonder jubileumprins Denny I naar Wanroij waren afgereisd. Nog minder geloofde hij na het in ontvangst nemen van zijn medaille uit handen van de adjudanten Tom van Mil en Bas Janssen hun antwoord dat de Keieschieters-prins in attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel was. “Een prins in De Efteling? Ja, ja...” Kouwenberg vond dat jubileumprins Denny I (hij dacht dat het Danny was, red.) zijn naam wel eer aan deed. “Hij zei zeker tegen jullie: mannen, die Gala-avond in Wanroij, ik kan ‘dan-nie’.” Om vervolgens breed lachend en hoofdschuddend het podium af te lopen.

Zaterdagavond 26 maart (vanavond) is de laatste in de serie van drie Gala-avonden, waar de vier beste buutreedners van het kampioenschap opnieuw optreden, afgewisseld met cabaret-, zang- en dansoptredens. 

De gala-avonden beginnen om 19.45 uur, de zaal gaat open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te bestellen via www.ticketcrew.nl of www.buutkampioenschap.nl.

Een deel van de raad met aanhang als eregasten op het podium.