Berry Knapen uit Heeze won vrijdagavond opnieuw het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap.
Berry Knapen uit Heeze won vrijdagavond opnieuw het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap. Foto: organisatie

Berry Knapen opnieuw winnaar Zuid-Nederlands Buutkampioenschap

Carnaval

Berry Knapen uit Heeze is vrijdagavond tijdens de 24e editie van het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in ’t Wapen van Wanroij voor de twaalfde keer gekroond tot Zuid-Nederlands buutkampioen. Hij werd door de juryleden met zijn optreden als typetje Rinus d’n Dakdekker als beste van acht buutreedners gekozen. Joep de Wildt uit Oudenbosch won de publieksprijs. De organisatie van het buutfestijn was ook dit keer weer in handen van Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk.

De deelnemers waren Theo Nellen uit Heide, Jan Peynenborg uit Ysselsteyn. Dirk Kouwenberg uit Nuland, Henrie van Geneijgen uit Swartbroek, Berry Knapen uit Heeze, Daniël Schmitz uit ‘s-Heerenberg, Rien van Genugten uit Sint-Oedenrode en Joep de Wildt uit Oudenbosch. Knapen won dit buutkampioenschap ook tijdens de laatste editie voor de uitbraak van corona,  in 2019, daarna ging er vanwege de pandemie een streep door de edities 2020 en 2021. 

Uitslagen editie 2022:
Eerste prijs en kampioen Berry Knapen uit Heeze (NB), tweede prijs Dirk Kouwenberg uit Nuland (NB), derde prijs Joep de Wildt uit Oudenbosch (NB), vierde prijs Daniël Schmitz uit ‘s-Heerenberg (GLD), publieksprijs 2022 Joep de Wildt uit Oudenbosch (NB).

De vier beste buutreedners doen op zaterdag 19 maart, vrijdag 25 en zaterdag 26 maart ook mee aan de traditionele Gala-buutavonden in ’t Wapen van Wanroij. Tijdens die gala-avonden treden niet alleen zij op, maar kan het publiek ook genieten van cabaret-, zang- en dansoptredens. Voor de gala-avonden op 25 en 26 maart zijn nog kaarten beschikbaar (op=op). 

De gala-avonden beginnen om 19.45 uur, de zaal gaat open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te bestellen via www.ticketcrew.nl of www.buutkampioenschap.nl;

Klik op het evenement: Zuid-Nederlands Buutkampioenschap;

Klik op de juiste datum/dag waarop je wilt gaan;

Klik de (groene) plaatsen aan waar je wilt zitten;

Klik op ‘toevoegen aan winkelwagen’;

En volg verder de instructies op de site.

Bezoekers kunnen op deze wijze ook meteen zelf hun gewenste plek in de zaal vastleggen. Het lange wachten in de hal en het zoeken naar een geschikte plaats behoort door deze nieuwe manier van aanmelden ook tot het verleden.

Kampioen Berry Knapen staat zondag (morgen) overigens ook op de planken tijdens de vierde Bèkse Heerenzitting. 

https://www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/92587/van-genugten-op-bekse-heerenzitting-l