Titelhouder Berry Knapen met zijn typetje 'Berry K. uit H'.
Titelhouder Berry Knapen met zijn typetje 'Berry K. uit H'. Foto: Persfoto

Wie wordt Zuid-Nederlands buutkampioen?

Carnaval

Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk houdt op 18 maart 2022 voor de 24e keer het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap in Wanroij. “Eindelijk is het zover en kunnen we weer genieten van ons mooie evenement”, meldt secretaris Marcel Evers uit Vierlingsbeek. “De buutreedners staan te popelen om op te kunnen treden. Corona heeft ons twee jaar in de greep gehouden. Maar zoals het er nu uitziet, gaat het gelukkig de goede kant op.”

Wie wordt Zuid-Nederlands buutkampioen? Dat is de vraag waarop die avond een antwoord wordt gegeven in ‘t Wapen van Wanroij. Vier Limburgse en vier Brabantse buutreedners proberen tijdens dit carnavalsfestijn de titel van Berry Knapen over te nemen. In de pauze vinden cabaret- en zangoptredens plaats. 

Vervolgens vinden op zaterdag 19 maart, vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2022 weer de traditionele Gala-avonden plaats, waarop de vier beste buutreedners van het kampioenschap optreden,  afgewisseld met cabaret-, zang- en dansoptredens. Alle avonden beginnen om 19.45 uur, de zaal gaat open vanaf 19.00 uur.

Kaarten zijn uitsluitend online te bestellen vanaf 23 februari 2022 10.00 uur.

Hoe werkt het?
Ga naar www.ticketcrew.nl of www.buutkampioenschap.nl;
Klik op het evenement: Zuid Nederlands Buutkampioenschap;
Klik op de juiste datum/dag waarop je wilt gaan;
Klik de (groene) plaatsen aan waar je wilt zitten;
Klik op ‘toevoegen aan winkelwagen’;
En volg verder de instructies op de site.

Bezoekers kunnen op deze wijze ook meteen zelf hun gewenste plek in de zaal vastleggen. Het lange wachten in de hal en het zoeken naar een geschikte plaats behoort door deze nieuwe manier van aanmelden ook tot het verleden. 

Voor meer informatie kijk op de website www.buutkampioenschap.nl en/of Facebook.