Carnavalsvereniging De Keieschieters zet een streep door de zittngsavonden.
Carnavalsvereniging De Keieschieters zet een streep door de zittngsavonden. Foto: Keieschieters

Keieschieters schrapt zittingsavonden, jeugdpronkzitting in de wacht

Carnaval

Carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen heeft vanwege de huidige maatregelen rondom de coronapandemie ‘met pijn in ons hart en met de waterlanders nog in de ogen’ besloten de  geplande zittingsavonden op 13, 18 en 19  februari 2022 te annuleren.

‘Na digitaal overleg hebben we deze knoop moeten doorhakken’, zo meldt het bestuur in een vrijdag verstuurd persbericht. ‘De huidige maatregelen rondom corona maken het voor ons niet mogelijk om voor jullie een spetterende zittingsavond te organiseren. En dit is nu juist wat we jullie wel zouden willen bieden! Omdat het voor een gedeelte van de jeugd normaal gesproken hun laatste kans is aangezien ze al in groep 8 zitten, willen we nog geen streep door de jeugdpronkzitting zetten en wachten we de persconferentie in januari af om te kijken wat de mogelijkheden dan zijn’. 

Het uitgangspunt is en blijft dat de traditionele carnavalsdagen doorgaan, maar er wordt ook rekening mee gehouden dat ze in een andere vorm plaatsvinden. Daarover is nog geen definitief besluit genomen.  Of er dit seizoen nog een prins wordt gepresenteerd, hangt ook af van de dan geldende maatregelen. ‘Natuurlijk gunnen wij onze prins een volledig seizoen en programma, dus als we dit seizoen nog een prins laten uitkomen, dan zal die ook volgend seizoen over het Keieschietersriek heersen. Voor nu wensen we jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar! En hopelijk zien we elkaar weer bij een carnavalsactiviteit!’, zo besluit het bestuur van De Keieschieters.