Streep door jubileumprogramma De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen
Streep door jubileumprogramma De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen Beeld: CV De Keieschieters

De Keieschieters schrapt jubileumprogramma

Carnaval

De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen zet een streep door het jubileumprogramma van november. Dit besluit heeft het bestuur van de 6x11-jarige carnavalsvereniging na contact met en in opdracht van de gemeente Boxmeer moeten nemen.

Komende zondag stonden de 6x11-jubileumreceptie en het uitkomen van de jubileumprins op het programma. Ook de reünie op vrijdag 19 november, de feestavond op zaterdag 27 november en de jeugdsleuteloverdracht op zondag 28 november zijn geschrapt. Het bestuur heeft woensdag alle leden, sponsoren en alle mensen die kaarten hebben gekocht voor de feestavond ingelicht over het besluit. Ook vorig jaar werd de jubileumviering van De Keieschieters vanwege de coronapandemie afgelast. Waarschijnlijk wordt het 6x11-jarig bestaan van de carnavalsvereniging niet meer gevierd.

De gemeente Boxmeer én het bestuur van De Keieschieters willen rekening houden met signalen uit de zorg over de toenemende coronadruk, zo meldt secretaris Rob van Berlo. “Ondanks dat het volgens de regels kan en mag, werd de maatschappelijke impact steeds groter. Helaas moeten we het jubileumfeest weer laten schieten, maar we willen als bestuur een duidelijk signaal afgeven en onze eigen verantwoordelijkheid pakken. Ja, natuurlijk is het een grote teleurstelling, maar onder de huidige omstandigheden konden we niet anders dan dit besluit nemen. Als bestuur staan we er ook volledig achter.”

Wanneer de jubileumprins wordt uitgeroepen en op welke manier, is nu nog niet bekend. “Daarover moeten we nog een besluit nemen. We zijn nu druk bezig met het informeren van alle betrokkenen, over die vraag gaan we ons later buigen”, besluit Van Berlo.