Boerenbruidspaar Sabine en Ton en de kandidaat-burgemeesters Moniek en Rik.
Boerenbruidspaar Sabine en Ton en de kandidaat-burgemeesters Moniek en Rik. Foto: Persfoto

Boerenbruidspaar Ton en Sabine, burgemeester Moniek

Carnaval

Het boerenbruidspaar van de 6x11-jarige carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen wordt gevormd door Ton Simons en Sabine Schoenmakers. De kandidaat-burgemeesters van Bèèk en Gruuninge zijn Moniek Drost- Theunissen en Rik Geurts.

Dat laatste werd afgelopen zaterdag tijdens de afscheidstour van burgemeester Van Soest in De Zandpoort bekendgemaakt door Tonnie Ebben, de scheidend burgemeester Bèèk en Gruuninge. Van Soest kon tijdens zijn bezoek aan Groeningen onder meer genieten van een serenade van het gilde en een optreden van het Groenings Koor.

Rond 19.00 uur nam de burgervader, die uit handen van de dorpsraad ook nog een cadeau ontving, afscheid van het Maasdorp. Hij kan met een gerust hart met pensioen gaan, zo vertelde burgemeester Tonnie hem, ‘want voor Gruuninge en Bèèk is goede opvolging gegarandeerd’.  Om de twee kandidaat-burgemeesters de fijne kneepjes van het vak bij te brengen, trekt burgemeester Tonnie binnenkort met hen de dorpen in om hun kandidaatschap kenbaar te maken en ze voor te bereiden op hun taak als échte burgemeester van Bèèk en Gruuninge. Op carnavalsdinsdag kunnen alle inwoners van deze twee dorpen hun stem uitbrengen op een van deze twee sterke kandidaten.

Rond 20.30 uur was het vervolgens tijd om het kersverse boerenbruidspaar ten tonele te brengen: Sabine ‘uut Mersele van Schoenmakers van de kiepe en muziek uut ut Zagewettersriek’ en ‘Ton van alles ovver veiligheid van Simons uut Bèèk-noord naor kneuterboerke in Gruuninge-zuid’.

Het net verloofde stel kwam kort op het podium om zich voor te stellen en daarna de felicitaties in ontvangst te nemen, om vervolgens verder te feesten tot sluitingstijd en daarna het feestje op een andere locatie verder te vieren.

Op 5 november komt bij De Keieschieters het jeugdprinsenpaar uit en op 14 november wordt de jubileumprins van de 6x11-jarige carnavalsvereniging uitgeroepen.