Een groep jeugdlopers in actie op het parcours van de Maasheggenloop in Groeningen.
Een groep jeugdlopers in actie op het parcours van de Maasheggenloop in Groeningen. Foto: Persfoto

Groeningen in teken Maasheggenloop; uitslagen

Groeningen

Ze kwamen van heinde en verre, maar de twintigste editie van de Maasheggenloop in Groeningen trok ook een groot aantal lokale, regionale en gemeentelijke deelnemers. De wedstrijden begonnen zondagmorgen om 9.45 uur in de regen met de Bambinoloop over 250 meter. Onder grote belangstelling gingen de jonge lopers van start. 

Op het programma stonden verder ook nog de halve marathon, de jeugdloop (500 meter), de juniorenloop (1000 meter), de 10 kilometer en de 5 kilometer. In en om De Lemse Kuul van het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde aan de Maasstraat in Groeningen, waar het centrale inschrijfbureau van de populaire Maasheggenloop was gevestigd, was het een drukte van belang. Voor de organisatie van de Maasheggenloop tekende ook dit jaar weer Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer.


Start halve marathon. 


Drukte zondagmorgen bij De Lemse Kuul in Groeningen,

Uitslagen:
Van de lokale deelnemers uit Vierlingsbeek en Groeningen eindigde Marie-José Theunissen uit Groeningen op de zesde plaats, Yvonne Jans uit Vierlingsbeek op de dertiende plek en Fabiënne D’huij uit Vierlingbeek op de zestiende plek op de 5 kilometer voor vrouwen.

Pascal Heuijerjans uit Vierlingsbeek rende naar de elfde plek op de 5 kilometer voor mannen, Manfred Jacobs uit Vierlingsbeek eindigde op diezelfde afstand als achttiende.

Op de tien kilometer voor mannen bemachtigde Tim Artz uit Groeningen de negende stek, Heannette Leenders uit Vierlingsbeek eindigde als zevende op de tien kilometer voor vrouwen (45+).

Fedde Schoenmakers uit Vierlingsbeek rende naar negende plek op de jeugdloop voor jongens, zijn broertje Jonas Schoenmakers eindigde bij de jongens als zesde op de Bambinoloop.


De jeugd heeft de toekomst. 


De jeugd heeft de toekomst. 

Alle uitslagen zijn terug te zien via de link Uitslagenlijst Contiweb Maasheggenloop - Uitslagen.nl