Carnavalsvereniging De Keieschieters is druk bezig met de invulling van haar carnavalsprogramma.
Carnavalsvereniging De Keieschieters is druk bezig met de invulling van haar carnavalsprogramma. Foto: Persfoto

‘Fantastisch carnavalsprogramma in de maak’

Carnaval/Vastelaovend

Carnavalsvereniging De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen heeft een nieuwe carnavalsupdate geplaatst. ‘Er is een fantastisch carnavalsprogramma in de maak, rekening houdende met de huidige maatregelen. Wij zijn de laatste puntjes op de i aan het zetten’, zo meldt de vereniging op Facebook.

Op zaterdag 26 februari staat De Keie-zit XL op het programma, met onder meer buuts, dans en zang. Tijdens dit festijn in Concordia wordt ook afscheid genomen van prins Paul II en zijn adjudant René en wordt de nieuwe prins gepresenteerd. Behalve als de anderhalvemetermaatregel verdwijnt, want dan zal het afscheid en het uitkomen van de prins op carnavalsvrijdag tijdens de Hittenavond gebeuren.

Carnavalszondag 27 februari begint met het hijsen van de vlag. Daarna start de geplaceerde jeugdzitting in Concordia. In Herberg Thijssen wordt op carnavalszondag het Vremde Vogel Festival georganiseerd en ‘s avonds vindt bij De Wildeman een jeugdbal plaats.

Op carnavalsmaandag 28 februari wordt een walk thru-jeugdreceptie met aansluitend een Keietocht gehouden, met in de hoofdrol jeugdprinses Lieke en haar adjudant Floor. Hen feliciteren kan bij De Wildeman, waarna voor de jeugd een speurtocht is opgezet. Voor de ‘ouderen’ wordt een buitenactiviteit georganiseerd, waarover later meer informatie volgt. ‘s Avonds vindt in De Wildeman wederom een jeugdbal plaats.

De activiteiten op carnavalsdinsdag 1 maart zijn afhankelijk van verdere versoepelingen. Het jeugdbal in De Wildeman gaat in ieder geval zeker door, meldt De Keieschieters. ‘Wellicht dat we volgende week te horen krijgen dat de anderhalvemeterregel wordt losgelaten, dat maakt het alles alleen maar makkelijker en geeft meer ruimte om extra activiteiten in te plannen’.

Binnenkort volgt het definitieve programma.