Drukte tijdens een eerdere editie van Vör de kerk op 't plein.
Drukte tijdens een eerdere editie van Vör de kerk op 't plein. Foto: Albert Hendriks

Vör de kerk op ’t plein startschot carnaval

Carnaval/Vastelaovend

Ook prins Paul II van de Vierlingsbeeks-Groeningse Keieschieters brengt, samen met zijn gevolg, op donderdag 11 november een bezoek aan het festijn Vör de kerk op ‘t plein. Deze aftrap van het carnavalsseizoen vindt binnen de huidige coronarichtlijnen plaats op het 14 Oktoberplein in Overloon. 

Het populaire evenement wordt door carnavalsvereniging De Huibuuke op touw gezet in samenwerking met café- en partycentrum Bos, De Pit, Grand Café Effe en restaurant Boompjes. Vör de kerk op ‘t plein is niet alleen een feest voor de Huibuuke, maar ook voor andere carnavalsverenigingen in de buurt. 

Het startschot voor dit carnavalsspektakel, dat traditioneel veel bezoekers uit de regio trekt, begint om 11.11 uur, (natuurlijk) voor de kerk op het plein. Er wordt een programma gepresenteerd met optredens van verschillende artiesten, onder wie Schorre chef & MC Vals, Verrekés Moj, Pruuf Mar, Bjorn en Mieke, GoedZat, La Bamba, Toddezèk, Hoondervel en Lamme Frans staan op de planken. Ook de dj’s Ricky Corony en DJ Mick treden op. Tevens wordt tijdens dit buitenspektakel de 68ste prins van De Huibuuke uitgeroepen. Het plein wordt voor een groot deel overdekt.

Het carnavalsfeest is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: www.huibuuke.nl