Prins Roy I trapte de carnavalsavond op sportpark Soetendaal hoogstpersoonlijk af.
Prins Roy I trapte de carnavalsavond op sportpark Soetendaal hoogstpersoonlijk af. Foto: Geert Evers

Prinselijke aftrap carnaval op sportpark

Carnaval

De onofficiële aftrap van carnaval vond donderdagavond plaats op het hoofdveld van sportpark Soetendaal, waar voetbalclub Volharding en korfbalvereniging DES samen een voetbaltoernooi en aansluitend een gezamenlijk carnavalsbal op touw zetten. Prins Roy I trapte de avond af. 

‘De aftrap van de carnaval’ werd ook bijgewoond door enkele hoogheden uit naburige dorpen en het boerenbruidspaar en van De Keieschieters, Pascal Kuijpers en Denise Kersten.


Prins, adjudanten en boerenbruidspaar zijn er klaar voor. Foto: Geert Evers


Verkleed voetballen is inmiddels een traditie. Foto: Bas Delhij.

Tijdens dit openingsfeest aan de vooravond van het carnavalsweekend traden onder meer Van Lieshout & Arts uit Venray, de publieksfavoriet van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), op. Dit duo eindigde met hun lied ‘Ik wooj nie gaon’ onlangs op de vierde plek tijdens de 48ste editie van het LVK. Ook de groep SOW, met assistent-trainer Marcel Lenssen van Volharding 2 in de gelederen, was van de partij. De muzikale rode draad in de bomvolle kantine was in handen van huis-dj Erik E. (Ermers).


Volle bak en volop carnavalssfeer in de kantine. Foto: De Keieschieters (Facebook).

Eerder brachten prins Roy I en zijn adjudanten Jonathan en Cas een bezoekje aan zieke Keieschieters en Keieschieterinnekes.


Een presentje voor zieke Keieschieters en Keieschieterinnekes. Foto: Geert Evers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding