Oud-prins Ton Cuijpers, tevens voorzitter van de Auw Prinse Kompanjie, leeft zich uit voor de camera van Omroep Brabant.
Oud-prins Ton Cuijpers, tevens voorzitter van de Auw Prinse Kompanjie, leeft zich uit voor de camera van Omroep Brabant. Foto: eigen foto

Auw Prinse Kompanjie op provinciale tv

Carnaval

Niet alleen de oud-prinsen en oud-adjudanten van De Keieschieters waren vroeg uit de veren. Ook de tv-ploeg van Omroep Brabant was zaterdagmorgen in alle vroegte naar Vierlingsbeek afgereisd om verslag te doen van het bezoek van de ‘hoogheden’ van het plaatselijke carnaval aan Overloon, waar om exact 11.11 uur tijdens het traditionele pleinfeest het startschot wordt gegeven voor het komende carnavalsseizoen.

Omroep Brabant maakt onder aanvoering van presentatrice Christel de Laat samen met L1 een reportage van het Brabantse en Limburgse carnaval. Die begon zaterdagmorgen in de residentie van de Auw Prinse Kompanjie (APK) van De Keieschieters, bij voorzitter Ton Cuijpers, waar het gezelschap APK’ers zich in ‘tenue’ verzamelde om vervolgens, samen met de tv-ploeg, naar Overloon te vertrekken. Ook van de fietstocht werden opnames gemaakt. 


De tv-ploeg arriveert bij de residentie van de Auw Prinse Kompanjie (APK).

Deze reportage wordt op 4 januari uitgezonden, zowel op Omroep Brabant als L1, als start van een serie uitzendingen als opwarmer naar de start van carnaval. Of vastelaovend, zoals ze in Limburg zeggen. 


Oud-prins Ger Joosten en -adjudant Koen Klaassen samen met het tv-team op de foto. 


Ook de dames hebben het zichtbaar naar hun zin.