Tijdens het NK Maasheggenvlechten start ook MaasheggenKids.
Tijdens het NK Maasheggenvlechten start ook MaasheggenKids. Foto: Persfoto

Lancering MaasheggenKids op NK Maasheggenvlechten

Regionaal

Tijdens dat NK Maasheggenvlechten op zondag 10 maart in Oeffelt wordt MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met een MaasheggenKids-ontdekkingstocht en tal van kinderactiviteiten. MaasheggenKids.nl is dé plek waar alle activiteiten voor kinderen in de Maasheggen overzichtelijk samenkomen. Meer informatie: www.MaasheggenKids.nl

Op het NK Maasheggenvlechten ontdekken de deelnemers allerlei activiteiten door de MaasheggenKids-ontdekkingstocht te volgen. Deze leidt ze langs organisaties met hun aanbod; van een beverexcursie en wilgentenen vlechten, tot een workshop macrofotografie met de mobiel, alpaca’s en lammetjes en nog veel meer. De route is af te halen bij de infotent van MaasheggenKids.

Al deze kinderactiviteiten vinden plaats tijdens het achttiende NK  Maasheggenvlechten. Meer dan vijftig teams van vlechters gaan de uitdaging aan om levende heggen om te vormen tot mooie, functionele en duurzame kunstwerken in traditionele Maasheggenstijl. ‘Het belooft een dag vol traditie, creativiteit en avontuur te worden voor het hele gezin’, meldt de organisatie. Het NK Maasheggenvlechten vindt plaats op zondag 10 maart van 11.00 tot 16.00 uur op Portaal De Vilt aan de Beugenseweg in Oeffelt. 

De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van Nederland. De heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen zijn prachtig om te zien en bieden plaats aan een bijzondere variatie van planten- en diersoorten. De heggen zijn nog steeds functioneel: ze houden vee binnen en roofdieren buiten. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen, als enige gebied in Nederland, de status van Unesco Man & Biosphere.

MaasheggenKids is een initiatief van Maasheggen Unesco om jongeren te laten ontdekken wat De Maasheggen zo bijzonder maakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Regio Deal Noordoost Brabant. MaasheggenKids is een samenwerking met onder andere IVN, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.