De wandelschoenen kunnen weer uit de kast voor de PLUS Wandel4daagse.
De wandelschoenen kunnen weer uit de kast voor de PLUS Wandel4daagse. Foto: Pixabay

PLUS Wandel4daagse start op 30 mei

Vierlingsbeek

De PLUS Wandel4daagse in Vierlingsbeek en Groeningen komt er weer aan. Ook tijdens deze editie kunnen de deelnemers kiezen uit drie verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Ze kunnen tevens elke dag een andere afstand kiezen, het is niet verplicht om elke dag dezelfde afstand te lopen. De wandelvierdaagse wordt dit jaar gehouden van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni.

De vierdaagse wordt net als voorgaande jaren gesponsord door PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. Daardoor gaat de hele opbrengst naar het jeugd- en jongerenwerk in Vierlingsbeek en Groeningen. De start- en finishlijn is getrokken bij het JOC-/Gryphus-gebouw, Grotestraat 18a in Vierlingsbeek.

Op donderdag en vrijdag kan er vanaf 17.30 uur gestart worden en kunnen de wandelaars finishen tot 21.00 uur. In het weekend is de start vanaf 13.00 uur en sluit de finish om 17.00 uur. Startkaarten voor vier dagen wandelplezier zijn te koop bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek. Deze kaarten kosten 6 euro of één volle PLUS-puntenspaarkaart. Aan de kassa bij aanvang van de wandelvierdaagse kunnen ook nog startkaarten worden gekocht. Voor vier dagen wandelen betalen de deelnemers 6 euro. Een dagkaart kost 2,50 euro.

Op de finaledag  vindt de medaille-uitreiking plaats. Deelnemers die drie of vier dagen hebben gewandeld en in het bezit zijn van een vierdagenkaart, ontvangen een medaille. Dit geldt dus niet voor wandelaars met drie losse dagkaarten. ‘Bij de uitreiking is ook een terras ingericht, zodat we de vierdaagse met zijn allen feestelijk af kunnen sluiten’, zo meldt het organiserende JOC.