Talententuin op vrijdag 1 december bij Gryphus.
Talententuin op vrijdag 1 december bij Gryphus. Foto: Persfoto

Talententuin, open podium bij Gryphus

Vierlingsbeek

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent, staat als een paal boven water. Alle reden voor soos Gryphus in Vierlingsbeek om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De veertiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: Cindy & Willy, Boss Prei en Throw In The Towel.

Cindy & Willy is een duo met een rijk muzikaal verleden in verschillende duo’s en bands zoals Plastic Feet en Ryder. Samen spelen ze een een lekkere pot tijdloze muziek, van de jaren 60 tot vandaag de dag.

Vijf doorgewinterde muziekliefhebbers vinden elkaar tijdens een dorpsfeest in Olland waar ze voor het eerst samen spelen, Boss Prei is geboren. Verwacht een flinke bak herrie vol punkrockklassiekers van The Offspring, Blink 182, Pennywise en The Clash. Zoals ze het zelf noemen in de beste punktraditie: ‘Boss Prei: niet goed, wel hard’. 

Throw In The Towel is de doorstart van Blue Or Green, de band rondom de Vierlingsbeekse muzikanten Tim en Martijn Vernooij en Freek Reijnders. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een zestal en druk bezig eigen tracks te schrijven. Rock met soms een uitstapje naar de blues en hardrock. De eigen songs worden aangevuld met nummers van onder andere Muse, Foo Fighters en Rolling Stones. Deze avond moet Throw In The Towel het helaas doen zonder Martijn Vernooij, waardoor de rest van de band extra hard moet rocken.

Open podium de Talententuin vindt plaats op vrijdag 1 december in Gryphus, Grotestraat 18a in Vierlingsbeek. Gryphus gaat open om 20.30 uur, het eerste talent betreedt om 21.00 uur het podium. De entree voor deze Talententuin is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.