De winnende I love Vierlingsbeek-Groeningen-creatie 'Samen', gemaakt door Frits van den Boogaard.
De winnende I love Vierlingsbeek-Groeningen-creatie 'Samen', gemaakt door Frits van den Boogaard. Foto: Persfoto

Vriendendag vol informatie, creativiteit en vitaliteit

Vierlingsbeek

De tweede Vriendendag van I love Vierlingsbeek-Groeningen zit er weer op. Bijna zeventig Vrienden van de website genoten vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur in Vitaliteitscentrum Brabant van een informatief en creatief programma, een hapje en een drankje én (vooral) van elkaar.

De presentaties werden verzorgd door Leo Janssen en Tonnie Ebben van de werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WOII in de gemeente Boxmeer en Ron Koenen als eigenaar en initiatiefnemer van de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl.


Openingswoord door Ron Koenen, rechts Leo Janssen. 

De keuze voor het vitaliteitscentrum als locatie voor de Vriendendag was simpel, legt Ron Koenen uit. “Wouter en Susan van Dongen zijn als eigenaren van het vitaliteitscentrum vanaf het allereerste begin mediapartner van de website en hebben de beschikking over meerdere ruimtes, ideaal voor het houden van onze presentaties en activiteiten. Omdat het concept Positieve Gezondheid door hen wordt omarmd, hebben we gekozen voor een creatieve, stressverlagende activiteit waarmee de bezoekers ‘even uit hun hoofd’ konden komen. Ze kregen de opdracht om hun gedachten over I love Vierlingsbeek en Groeningen met verf of stiften op canvas vast te leggen. Dat leverde een aantal zeer mooie en verrassende kunstwerken op.”


Een aantal creaties met een link naar I love Vierlingsbeek-Groeningen. 

De winnende creatie ‘Samen’, van Frits van den Boogaard, wordt de komende weken tentoongesteld in de wachtruimte van het vitaliteitscentrum. De jury was unaniem in haar besluit: ‘Vanwege de kleuren, het hart als symbool van de liefde en de verwijzing naar ‘I love’, de vrolijkheid en het element van verbinding, een van de doelstellingen achter het opzetten van de website, is het schilderwerk van Frits tot winnaar uitverkoren’, zo staat in het juryrapport te lezen. 


Gezellig eten, gezellig drinken, gezellig praten tijdens de Vriendendag. 

Met Leo Janssen en Tonnie Ebben werkte de redactie sinds de start van de website op projectbasis al enkele keren nauw samen. Onder meer bij de onthulling van een informatiebord als eerbetoon aan de bemanning van de op 5 november 1943 op de hoek Warmeerweg/ Sleijbergweg in Vierlingsbeek neergehaalde Amerikaanse bommenwerper B-17G Flying Fortress. Janssen en Ebben vertelden de aanwezigen vol enthousiasme onder meer over het werk dat ze binnen de werkgroep doen en nog gaan doen. 

Zo wil de werkgroep in het voorjaar van 2024 aan De Lijnbraak (bij Timmermans aan de Overloonseweg) een informatiebord onthullen over een daar neergestort Canadees toestel, een Halifax (DT808) van het 405 squadron, met zeven bemanningsleden aan boord. Vijf van hen overleefden de crash niet. De eerste contacten met enkele familieleden van de bevrijders van toen zijn ook daarvoor alweer gelegd.

Tijdens de bijeenkomst werd tevens de eerste bedrijfsfilm, gemaakt in opdracht van Pieter Jenniskens van mediapartner Dutch Dream Cars, gepresenteerd, en vertelde Ron Koenen over de plannen die er zijn om met het tv-team meer (bedrijfs)reportages te gaan maken voor de website www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl

Ook Vriend worden? Klik voor meer informatie hierover op de link:
ilovegroeningenvierlingsbeek.nl - Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Klaar voor de ontvangst van de Vrienden.
'Kunstenaars' aan het werk in de buitenserre.
Een aantal door Vrienden gemaakte creaties.
Een aantal door Vrienden gemaakte creaties.
Creatief aan het werk.
Gezellige drukte...
Genieten van friet en snacks.
Invullen vragenlijst I love Vierlingsbeek-Groeningen.