DES juicht na knappe 18-14 overwinning op Oxalis.
DES juicht na knappe 18-14 overwinning op Oxalis. Foto: Persfoto

Sterk DES hervat met thuiszege

Sport

De korfbalsters van overgangsklasser DES hebben zondagmiddag bij de hervatting van de zaalcompetitie voor een daverende verrassing gezorgd door de nummer twee op de ranglijst, Oxalis, te verslaan. In de Raaijhal in Overloon wonnen de roodwitten met 18-14 (7-5) van de gasten.

Eerder dit seizoen verloor DES met 15-11 de uitwedstrijd tegen Oxalis. Maar ook in de sporthal in Sevenum was het krachtsverschil tussen beide ploegen miniem. Het grote verschil met het duel van toen was dat DES dit keer veel doeltreffender was. 

Vooral aanvoerster Milou van den Boogaard was goed op schot tegen Oxalis. Zij maakte negen doelpunten voor de Vierlingsbeekse ploeg, die met deze zege niet alleen sterk aan 2024 is begonnen, maar ook naar boven in plaats van naar beneden kan kijken. Handhaving in de overgangsklasse was voor aanvang van de competitie het doel van DES, maar na de overwinning op Oxalis kan de Vierlingsbeekse ploeg haar blik achter de ongenaakbaar lijkende koploper SVOC’01/ United richten op de tweede (promotie)plaats. 

DES staat na de zege van vandaag met zes punten uit zes wedstrijden op de vierde plaats van de ranglijst achter nummer drie JES/ Klick’15 (zes punten uit vijf wedstrijden), nummer twee Oxalis (zeven punten uit zes wedstrijden) en de ongeslagen lijstaanvoerder SVOC’01 (tien punten uit vijf duels). JES en SVOC’01 kruisen later vandaag de degens met elkaar. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (9), Ivana van Aggelen (3), Eva van den Beuken (3), Eline van Treek (2) en Janneke Koenen.