DES, hier op archieffoto, verloor zondag nipt van naaste concurrent JES/Klick'15: 15-14. Persfoto DES

DES verliest thriller

Sport

De korfbalsters van DES gingen zondag in de overgangsklasse jammerlijk onderuit tegen JES/Klick’15. In sporthal De Burcht in Boekel verloren de roodwitten in een ware thriller, met kansen over en weer, nipt van de thuisploeg: 15-14. DES leidde halverwege het duel nog met twee doelpunten verschil: 7-9.

DES en JES/Klick’15 kennen elkaar door en door en zijn qua niveau aan elkaar gewaagd. In de veldcompetitie wonnen de roodwitten in een weinig doelpuntrijk duel met 4-3, maar dit keer hadden beide ploegen hun vizier een stuk beter afgesteld. En ze maakten er een waar spektakelstuk voor het publiek van.

In de eerste helft leek DES afstand te nemen van de tegenstander, maar die wist met twee scores vlak voor rust en direct na de pauze weer terug in de wedstrijd te komen. Vervolgens was het qua verzilverde kansen steeds stuivertje wisselen, wat uiteindelijk leidde tot een bloedstollende slotfase. Daarin trok het geroutineerde en veel van afstand schietende JES/Klick’15, tot teleurstelling van het ook dit keer weer energiek spelende DES, nipt aan het langste eind. Pijnpunt bij DES blijft het missen van strafworpen, drie in totaal in deze qua spelbeeld gelijk opgaande wedstrijd.

Door deze zege komt JES/Klick’15 qua puntenaantal op gelijke hoogte met DES. Beide ploegen hebben vier punten uit vier wedstrijden, maar vanwege het beter onderlinge resultaat bezet de ploeg uit Boekel de derde plaats.

Komende zondag om 13.00 uur sluit DES, de nummer vier op de ranglijst, in de Raaijhal in Overloon de eerste helft van de competitie af met een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper SVOC’01/ United, die met acht punten uit vier wedstrijden fier de ranglijst aanvoert. De koploper won zondag ‘slechts’ met 12-9 van hekkensluiter VMS’21. Kan DES voor een kerststunt zorgen?

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (6), Ivana van Aggelen (2), Eline van Treek (2), Maud van Rhee (2), Eva van den Beuken en Lincy Achten.