Het  speelgoed- en kermismuseum in Vortum-Mullem houdt op 6 en 7 april open huis voor de actie Alpe d’DuZes.
Het speelgoed- en kermismuseum in Vortum-Mullem houdt op 6 en 7 april open huis voor de actie Alpe d’DuZes. Foto: eigen foto

Speelgoed- en kermismuseum steunt Alpe d’DuZes

Regionaal

Elly en Piet Winkelmolen van het recent verbouwde speelgoed- en kermismuseum in Vortum-Mullem houden op zaterdag 6 en zondag 7 april open huis. De entree is beide dagen gratis, maar de vrijwillige bijdragen van de bezoekers en de opbrengst van koffie met iets lekkers gaat volledig naar Alpe d’DuZes, een jaarlijks evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op één dag beklimmen vijfduizend deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Onder hen is ook de in Vierlingsbeek woonachtige Peter Winkelmolen, de zoon van Elly en Piet, die met andere leden van het Magnificient Alpe d’HuSix-team op 6 juni 2024 de Alpenreus Alpe d’Huez op de wielrenfiets gaat bedwingen. Ook zijn echtgenote Mieke en haar vader Arno en zus Jacky nemen deel aan Alpe d’HuZes. 

De openingstijden van het museum zijn op beide ‘actiedagen’ van 11.00 tot 18.00 uur.