Vader Peter en dochter Saar Winkelmolen hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.
Vader Peter en dochter Saar Winkelmolen hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Foto: Persfoto

Peter en Mieke Winkelmolen nemen deel aan Alpe d’HuZes: ‘Voor Saar en alle anderen’

Vierlingsbeek

Peter Winkelmolen gaat op 6 juni 2024, samen met onder andere zijn echtgenote Mieke en haar vader Arno en zus Jacky, weer deelnemen aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni beklimmen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen, voor dit goede doel. “De vorige keer dat ik meedeed, in 2018, zat onze dochter Saar nog volledig in de behandeling en wij in alle onzekerheid”, zo meldt hij. 


Ook voor Mieke en Saar Winkelmolen is opgeven geen optie. 

Hij vervolgt: “Wat velen misschien niet weten is dat Saar destijds dubbel pech had. Ze was gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie, maar had ook nog, door een genafwijking in haar ziektecellen, een verhoogde kans op een recidief (dat de ziekte terugkeert, red.) met alle gevolgen van dien. Door onderzoeken is men erachter gekomen dat bij veel patiëntjes, bij wie de ziekte op termijn in alle hevigheid terugkeert, deze afwijking daaraan ten grondslag lag. Daarop heeft men destijds speciaal voor deze patiëntengroep de behandeling aangepast. Onlangs sprak ik de behandelend oncoloog en zij gaf aan dat de resultaten van deze aanpassing erg positief waren. Bij bijna alle patiënten in deze patiëntengroep was de ziekte niet meer teruggekeerd.”

Saar is inmiddels elf jaar en ‘geniet volop van haar inmiddels heerlijke en onbezorgde leventje zonder deze rotziekte’, weet Peter. “Ik denk dat dit een heel mooi voorbeeld is van een onderzoek met een geweldig resultaat, dat gefinancierd wordt door KWF Kankerbestrijding. Maar zonder onze donaties is het KWF nergens en hadden wij onze Saar misschien niet meer in ons midden gehad. Daarom gaan wij volgend jaar juni zo hard en zo vaak als we kunnen die berg op fietsen, lopen en/of kruipen. Uiteraard niet alleen voor Saar, maar voor alle mensen om ons heen die (ooit) getroffen zijn door deze verschrikkelijke rotziekte. Ooit gaan wij deze strijd winnen. Draag vandaag nog je steentje bij en steun Mieke, mij of mijn team The Magnificent Alpe d’HuSix met onze tocht naar de top en de strijd tegen kanker!”

Doneren kan via een van de onderstaande links:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/peterwinkelmolen/alpe-dhuzes

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/miekewinkelmolen/alpe-dhuzes

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/themagnificentalpedhusix

Wat is Alpe d’HuZes? (opgevenisgeenoptie.nl)