Peter Verstegen (rechts) tijdens zijn installatie als raadslid van het Land van Cuijk. Die periode duurde maar vier maanden.
Peter Verstegen (rechts) tijdens zijn installatie als raadslid van het Land van Cuijk. Die periode duurde maar vier maanden. Foto: Joop Smeets Photography Cuijk

Peter Verstegen, nummer 14 op lijst Forum: ‘Ik ondersteun onze kopmannen’

Vierlingsbeek

Peter Verstegen uit Vierlingsbeek gaat een paar drukke campagnedagen tegemoet. Met het oog op de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer is hij de komende dagen in de weer voor zijn partij Forum voor Democratie. “Ik ondersteun Thierry Baudet en zijn partijgenoten waar kan en waar nodig is”, zegt de agrarisch ondernemer vanuit de Altmark, een streek niet ver van Berlijn, waar hij een boerderij aan het verbouwen is. “Morgen kom ik terug naar Vierlingsbeek. Wellicht dat ik het prinsenbal van De Keieschieters als oud-prins net haal. Vervolgens gaat de blik op de campagne”, zo klinkt het vrolijk door de telefoon. 

Verstegen staat op plek 14 van de landelijke lijst van Forum. “Ik zie me meer als een knecht in een wielerploeg”, legt hij uit. “Ik heb niet de ambitie om een etappe of het eindklassement te winnen, maar ondersteun onze kopmannen graag met raad en daad. Met ons andere geluid denken we 8 tot 10 zetels te kunnen bemachtigen, maar je weet het maar nooit. Mochten we 14 zetels of meer behalen, dan gaat de vlag uit en ga ook ik in de Tweede Kamer in Den Haag zitten.” Met een lach: “Dan gaat de verbouwing hier maar even wat langzamer, maar een ding is zeker: ik ga geen persoonlijke campagne voeren. Het gaat niet om Peter Verstegen, maar om een goed resultaat voor onze partij en onze kiezers.”

In mei 2022 stopte Peter Verstegen vanwege zijn gedeeltelijke verhuizing naar de regio Altmark na vier maanden met het fractievoorzitterschap van zijn partij in het Land van Cuijk. “Ik liep per toeval tegen deze boerderij aan, in een dorpje in een prachtig natuurgebied. Het is hier net een openluchtmuseum en heerlijk rustig. Al een tijdje droomde ik van zoiets. Het was een spontane aankoop, een buitenkansje, met als consequentie dat ik het fractievoorzitterschap helaas moest neerleggen. Momenteel woon ik dus zowel in de Altmark als in Vierlingsbeek en pendel ik regelmatig heen en weer. We hebben momenteel geen plannen om ons vast in Duitsland te vestigen, dat is niet mogelijk vanwege mijn bedrijf in Vierlingsbeek. Ook dat moet immers gerund worden.”

Op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie in de kieskring Den Bosch staat, naast Peter Verstegen, nog een andere Vierlingsbekenaar: Tijmen Lindner op plek 27. Marianne Akkermans- Linssen uit Maashees, die Verstegen opvolgde als fractievoorzitter van Forum in het Land van Cuijk, staat op plek 25. Beiden zijn niet verkiesbaar. 

Op de lijsten van de andere partijen staat geen inwoners van Vierlingsbeek of Groeningen. De verkiezingen zijn komende woensdag.