Michel en Estralla Blairon uit Vierlingsbeek houden op kerstavond 24 december een groot kerstevent in De Weijer in Boxmeer.
Michel en Estralla Blairon uit Vierlingsbeek houden op kerstavond 24 december een groot kerstevent in De Weijer in Boxmeer. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuw event op kerstavond in De Weijer: De Kern van Kerst

Vierlingsbeek

De Kern van Kerst is de titel van het nieuwe kerstevent, dat op zondag 24 december in het theater van De Weijer in Boxmeer door Feet of Light Ministries wordt verzorgd. “Waar draait Kerstmis nou echt om? We gaan dat door kerstliedjes te zingen, film, verhaal en vooral heel veel plezier met elkaar beleven. Het wordt een prachtige kerstavond waarop het hart van de bezoekers, jong en oud, gevuld wordt met hoop, liefde en vrede”, zegt Michel Blairon. 

Feet of Light betekent letterlijk voeten van licht en dat staat voor de bereidheid voor het brengen van het licht van Jezus Christus. “Hij is het licht van deze wereld en wij willen dat mensen ook zelf laten ervaren”, vervolgt zijn vrouw Estrella enthousiast. “Wij zijn vol passie over wat Jezus voor ons heeft gedaan en op kerstavond willen we samen op een laagdrempelige manier de geboorte van Jezus vieren. Dat gaan we doen met een gezinsdienst én een nachtmis. Maar er komt bijvoorbeeld ook een wensboom te staan, waarin mensen op een door ons beschikbaar gesteld kaartje hun verhaal of wens kunnen hangen. Zowel het kapelletje als de grote zaal van De Weijer zal in kerstsfeer versierd worden.” Met een lach: “En we hopen natuurlijk op sneeuw!”

Het echtpaar Blairon woont ruim twee jaar in Vierlingsbeek en is sindsdien bezig met het verspreiden van hun boodschap in de regio Boxmeer. “Ministry is het Engelse woord voor bediening”, legt Michel uit. “Een bediening is iets wat God in het leven roept en wat hij uitzendt. Een ministry bestaat om mensen over Jezus te vertellen en, als ze in hem geloven, ze te laten groeien in dat geloof en ze toe te rusten in hun persoonlijke wandel met God. We hopen dat veel mensen Jezus mogen leren kennen zoals hij werkelijk is en zoals wij hem kennen. Niet vanuit religie, niet vanuit wetten en regels, niet vanuit een kerkinstituut, maar vanuit een hart-tot-hartrelatie. Er is zoveel nood en gebrokenheid, er zijn zoveel maskers die mensen in deze moderne tijd dragen om te overleven. Maar echte vrijheid is het mooiste wat er is. Onze missie is om alle mensen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg te bereiken met het evangelie van Jezus Christus, de boodschap van liefde, genade en geloof. Die boodschap willen wij op kerstavond, aan de vooravond van de viering van de geboorte van Jezus Christus, graag met zoveel mogelijk mensen delen.”

De gezinsdienst, bedoeld voor families met kinderen en andere belangstellenden, duurt van 19.00 tot 20.00 uur. De nachtmis vindt vervolgens plaats van 22.30 tot 00.00 uur. “Voor iedereen die wil”, zegt Estrella. “We hebben in de zaal plek voor tweehonderd mensen. Beide kerstvieringen zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de ook geheel in kerststijl aangeklede theaterzaal. We heten iedereen van harte welkom om samen Kerstmis in te luiden.”


Aanmelden kan via www.feetoflight.nl/kerst 

Let op! Zorg dat je je voor de gezinsdienst (met kinderen) óf de nachtmis (zonder kleine kinderen) aanmeldt via de website, want in dit geval is vol ook écht vol. Mochten er meerdere aanmeldingen komen dan er plekken zijn, dan word je op een reservelijst geplaatst.