Van links naar rechts op de foto: Rob Branje, Marvin Chirino  en Dennis Rikken.
Van links naar rechts op de foto: Rob Branje, Marvin Chirino en Dennis Rikken. Foto: Ad Baltussen, website Volharding

Rikken en Chirino blijven op hun post

Sport

Dennis Rikken (46) uit Grave blijft ook volgend seizoen assistent-trainer bij het eerste team van Volharding. “Erg belangrijk, want Dennis bewijst zijn waarde binnen onze club al jaren”, meldt Rob Branje vanavond namens de technische commissie (tc) op de website van de Vierlingsbeekse club. “Eerst als trainer van het tweede team en daarna als assistent van de hoofdtrainer. Dennis kent de vereniging en de meeste spelers door en door. Hij staat tussen de spelers en vormt op zijn eigen manier al jaren een brug tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep. Omdat we in de persoon van Jan Pruijn een nieuwe hoofdtrainer krijgen, zijn we ontzettend blij dat Dennis als assistent én als persoon voor Volharding behouden blijft.”

Ook Marvin Chirino (39) uit Boxmeer blijft de Vierlingsbeekse club als trainer-coach van het tweede team, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, trouw. De Boxmerenaar is momenteel ook bezig met zijn opleiding Uefa-C en was eerder jaren speler en assistent-trainer bij het eerste elftal van Volharding. Na zijn toezegging en die van Jan Pruijn als nieuwe trainer van het eerste team heeft Volharding de trainersstaf van volgend seizoen op orde. 

“We denken ook dat Marvin als Dennis prima matchen met Jan, die graag met een goede, leergierige trainers werkt en zijn enorme voetbalkennis en schat aan ervaring ook graag met hen wil delen. Deze samenwerking biedt voor volgend seizoen in onze ogen een prima perspectief voor iedereen. We zijn ook erg blij dat we als tc vroeg in het nieuwe jaar, begin januari, al helderheid kunnen verschaffen over de trainers die volgend seizoen de selectie, het eerste en het tweede team, onder hun hoede hebben. Dan is daar duidelijkheid over.”

Zoals bekend neemt Volharding, dat in de tweede klasse F een van de titelkandidaten is, na dit seizoen na vier seizoenen afscheid van trainer-coach Johan Vullings uit Venray.