De fontijnbar vormt het middelpunt van de kerstmarkt op de Grote Markt in Venray.
De fontijnbar vormt het middelpunt van de kerstmarkt op de Grote Markt in Venray. Foto: Persfoto

Kerstmarkt op Grote Markt in Venray

Regionaal

Ondernemersvereniging Venray Centraal en de horeca op de Grote Markt in Venray organiseren van 14 tot 30 december een kerstmarkt op de Grote Markt.

De kerstmarkt is een initiatief van Gastrobar TOF, De Uitmarkt, Café Compaen en De Klokkenluider. Kerstliefhebbers kunnen genieten bij de fontijnbar waar onder meer glühwein en warme chocolademelk worden geschonken. Op het plein staan verder kramen vol lokale ambachten en cadeau-ideeën, zorgvuldig samengesteld door de winkeliers van Venray.

“De synergie tussen horeca en winkeliers bij dit evenement is precies wat het centrum van Venray nodig heeft”, stelt Johan Vaessen, voorzitter van Venray Centraal. “Het versterkt de banden binnen onze centrum en verrijkt de feestdagen voor iedereen.”

De kerstmarkt wordt niet alleen een plek voor het kopen van leuke snuisterijen, maar ook vol cultuur. Met optredens van diverse lokale koren wordt de lucht gevuld met klassieke kerstliederen en hedendaagse winterhits. Elke dag weer een nieuw geluid in de sfeervolle setting van de Grote Markt.

Als een levendige achtergrond bij deze muzikale optredens bieden de samenwerkende organisaties bezoekers een scala aan culinaire en ambachtelijke ervaringen. Ook de traditionele kerststal met levende dieren krijgt een plaats op de markt. “We zijn enorm trots dat we de kerstmarkt hier op de Markt gaan organiseren”, zegt Rob Verbroekken van De Uitmarkt. “Het gaat hier niet alleen om het kopen en verkopen; het gaat om het samenzijn, het vieren en het delen van de vreugde die de kerstperiode met zich meebrengt.”

(Bron: nieuwsblad Peel en Maas, Venray).