Muziek op de Maas vindt plaats op zaterdag 1 juli.
Muziek op de Maas vindt plaats op zaterdag 1 juli. Foto: Persfoto MOM

Bijzondere editie Muziek op de Maas

Vierlingsbeek

In opmars naar de Sing-in ter gelegenheid van de speciale editie van Muziek op de Maas (MoM) op zaterdagavond 1 juli hebben alle deelnemende zangers en zangeressen van de gelegenheidskoren een poosje geleden bladmuziek en oefentracks ontvangen. 

‘’The making of’ was, zoals u zich kunt voorstellen, een hele uitdaging’, zo meldt Zangvereniging Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) aan onze redactie. ‘Maar daartegenover komt dan ook een hele bijzondere samenkomst van klank en mensen te staan: Een onuitwisbare reünieviering van een vijftigjarig (+) closeharmony koor. Op zaterdag 1 juli gaan de koren overdag repeterend aan de slag om vervolgens ‘s avonds de ingestudeerde stukken ten gehore te brengen tijdens het avondprogramma van MoM De plek waar het allemaal plaatsvindt, is inmiddels een bekende en dierbare plek. Het terrein wordt, zodra de avond valt,  nog sfeervoller dan het doorgaans al is. Het verlichte bruggetje over water vlak bij de veerpont leidt de bezoekers naar het festivalterrein. Naast de horecatent en de diverse podia zal er een ruimte ingericht worden voor een reünietentoonstelling om herinneringen op te halen en te delen. De inwendige mens wordt dit jubileumjaar verzorgd door de catering van De Vier Linden met een bier & food corner’. 

Mede door de inzet van tijd en handen van vrijwilligers is dit laagdrempelige festival mogelijk. ZEV waardeert dit enorm. ‘Door de jaren heen kwamen en gingen er uiteraard uiteenlopende dirigenten. Ook zij waren bereid hun agenda vrij te maken om dit jubileum mogelijk te maken. Samen herinneringen ophalen en nieuwe maken staat centraal op deze dag. Kom rond 20.00 uur naar de Staaiweg in Vierlingsbeek bij de veerpont en volg de muzikale klanken. Laat u verrassen aan de oever van de Maas in de wei door vele mooie optredens onder het genot van een hapje en een drankje.Neem zo nodig een (klap)stoeltje of dekentje mee’, zo besluit ZEV.

Het programma start om 20.30 uur. De entreeprijs bedraagt 7.50 euro (pinnen mogelijk).


Foto van een eerdere editie van Muziek op de Maas.