De informatieve bijeenkomst op 30 maart vanaf 13.30 uur vindt plaats in gemeenschapshuis Joffershof in Vierlingsbeek
De informatieve bijeenkomst op 30 maart vanaf 13.30 uur vindt plaats in gemeenschapshuis Joffershof in Vierlingsbeek Foto: Persfoto

Presentaties Wonen Vierlingsbeek en Sociom bij KBO

Vierlingsbeek

KBO Vierlingsbeek/Groeningen houdt op donderdag 30 maart in samenwerking met Wonen Vierlingsbeek en Sociom een informatieve middag over hun werkzaamheden. Deze middag is niet alleen toegankelijk voor leden van de KBO, maar ook voor andere geïnteresseerden Tijdens deze bijeenkomst is iedereen vanaf 13.30 uur welkom in gemeenschapshuis Joffershof.

Wonen Vierlingsbeek verhuurt ongeveer vijfhonderd sociale woningen in Vierlingsbeek, Overloon, Holthees, Maashees, Groeningen en Vortum-Mullem. Dit zijn dus woningen met een maximale huurprijs, speciaal voor mensen met een lager inkomen. Ook staat de woningcorporatie voor leefbare kernen. Daarvoor ondersteunt ze initiatieven van bewoners en werkt ze samen met politie, zorg en welzijn. Hoe word je huurder? Hoe weet je welke woningen te huur zijn? Wat is een oppluspakket? Mag ik een huurwoning aanpassen? Dit zijn slechts enkele vragen die tijdens deze bijeenkomst aan de orde zouden kunnen komen. 

Sociom is een brede welzijnsorganisatie die mensen met allerlei vragen kan helpen. Dat kan gaan van vragen over financiën tot welzijn en zorg. Ook ondersteunt de organisatie bewonersinitiatieven als dat gewenst is. Sociom heeft een sterke verbinding met Welzijn Ouderen Boxmeer en ondersteunt vrijwilligers. Sociom organiseert tevens verschillende cursussen zoals Omgaan met verlies en de Vriendschapscursus Bovendien wordt tijdens de bijeenkomst verteld over voorzorgcirkels die in steeds meer buurten en kernen worden opgericht. Een voorzorgcirkel is voor jong en oud en bestaat uit mensen die bij elkaar op loopafstand wonen. Deze groep helpt elkaar met hand- en spandiensten.