The Reflex, een nieuw Duran Duran-project, met Ger Joosten (rechts) uit Vierlingsbeek.
The Reflex, een nieuw Duran Duran-project, met Ger Joosten (rechts) uit Vierlingsbeek. Persfoto

The Reflex, nieuwe muzikale uitdaging Ger Joosten: ‘Ik hou van afwisseling’

Vierlingsbeek

The Reflex is de naam van dé wereldhit van de Britse popgroep Duran Duran uit 1984. Maar het is ook de titel van een nieuw muziekproject van drummer Ger Joosten uit Vierlingsbeek. “In The Reflex nemen we de bezoekers mee terug naar de jaren tachtig, naar de muziek van Duran Duran. Ze kunnen genieten van hits als ‘Girls On Film’, ‘Hungry Like The Wolf’, ‘A View To A Kill’ en ‘Save A Prayer’. Ja, Duran Duran was in die periode een van de toonaangevende bands.”

Net als U2, lijkt hij erbij te willen zeggen. Want dat is de tributeband waarin Joosten ook speelt. Al jaren. Samen met zanger Hans Reinders uit Weert, gitarist Leon Claessens uit Roermond en bassist Emiel Joosten uit Stramproy. “Maar Hans kwam met het idee om iets met Duran Duran te gaan doen, omdat ‘daar’ niks van in Nederland is. Geen tributeband, geen coverband, niets. Het leek ons wel een uitdaging om dit Duran Duran-project op te pakken.” 

Zo gezegd, zo gedaan. Maar met een drummer en een zanger ben je nog geen Duran Duran. “Maar gelukkig is de muziekwereld klein”, weet de rasmuzikant Joosten, die in Horst opgroeide. “Met Frank Everaerts uit Horst, Peter Swysen uit het Belgische Deurne en Harrold Nabben uit Horst hebben we drie topmuzikanten erbij gevraagd, mannen die we al jaren kennen. En gelukkig zeiden ze allemaal ‘ja’. Op donderdag 22 december, vlak voor Kerstmis, hebben we in De Bosuil in Weert met succes onze eerste try-out gedaan.”

Tijdens die try-out werden tevens filmopnames gemaakt door twee cameramensen uit Vierlingsbeek: Koen Klaassen en Gideon Kessler. “Die beelden gebruiken we om de show te gaan promoten. Zonder een ‘teaser’ op de sociale media hoor je er tegenwoordig niet meer echt bij. Mensen willen immers zien waar ze naartoe gaan, en daarom is beeldmateriaal voor ons belangrijk. Tijdens The Reflex kunnen de bezoekers namelijk niet alleen genieten van de hits van Duran Duran, maar ook van een complete video- en audioshow. Alle nummers worden voorzien van bijbehorende visuals om zo een totaalbeleving te creëren. Je waant je dus helemaal terug in de tijd van toen. We presenteren een programma van een uur met alleen maar hits van deze legendarische Top 40-band. Een set die we vooral op festivals en op de grotere poppodia gaan spelen. De eerstvolgende concerten staan gepland op vrijdag 3 februari in poppodium Willem Twee in Den Bosch en een dag later, op zaterdag 4 februari, staan we in Grenswerk in Venlo. Mensen die van de muziek van Duran Duran houden, zijn daar natuurlijk van harte welkom”, zo klinkt het uitnodigend.

Ger Joosten blijft, ondanks de lancering van het Duran Duran-project, natuurlijk lid van de tributeband LikeU2 en de vriendenformatie Los Gringos, waarmee hij met zijn muzikale vrienden Luc Schell en (ook weer) Harrold Nabben op de planken staat. “Drie totaal verschillende dimensies. De muziek van U2 speel ik al meer dan twintig jaar en kan ik dromen. De hits van de popband Duran Duran hebben we de afgelopen maanden ingestudeerd, die zijn natuurlijk totaal anders dan die van U2. En Los Gringos is het pure optreden. Drie mannen op het podium die live rock- en popmuziek presenteren zonder toeters en bellen. Die afwisseling, daar hou ik als muzikant van.” Met een lach: “Zo zorg je er ook voor dat het nooit gaat vervelen en je met passie blijft spelen.”


The Reflex bestaat uit Hans Reinders (zang), Frank Everaerts (keybords/ zang), Peter Swysen (gitaar), Harrold Nabben (basgitaar) en Ger Joosten (drums/ zang). 

Kaarten voor The Reflex in Den Bosch en Venlo zijn te verkrijgen via www.willem-twee.nl en www.grenswerk.nl

Voor meer informatie over The Reflex-the world’s best Duran Duran-project (en de teaser) kijk op Facebook:
THE REFLEX - the world’s best DURAN DURAN project | Facebook