Hans Verbaarschot in de buutton als 'Sinterklaas'.
Hans Verbaarschot in de buutton als 'Sinterklaas'. Foto: Bas Delhij

Bekse Heerenzitting: meer voor mannen

Vierlingsbeek

Zangeres Anita Rosendorf uit Lottum was zondagmiddag de muzikale afsluiter van de vijfde Bekse Heerenzitting in een uitverkochte zaal van De Wildeman. 

Ruim 250 bezoekers genoten vanaf iets na 11.11 uur van een ruim vier uur programma volgens beproefd recept: bier, muziek, humor en ander entertainment, zoals optredens van tonprater, stand-upcomedian, entertainer en columnist Rob Scheepers, cabaretier Marlon Kicken en de tonpraters Joep de Wildt, Hans Verbaarschot en Berry Knapen. Ook ‘local hero’ Tonnie Ebben stond in de buutton tijdens de carnavaleske zitting voor mannen (18+), die, net als tijdens de eerdere edities, zin hadden in een aantal uren vrouwelijk, muzikaal en verbaal vermaak. 

De zaal was aangekleed in een Moulin Rouge-achtige sfeer en de stemming was ook dit keer weer van begin tot eind opperbest. De presentatie was  in handen van Bas Oudenhoven. De organisatie kon na afloop van het mannenfestijn, dat door een van de aanwezigen werd omschreven als een ‘schoolreisje met mannen onder elkaar’, terugkijken op een zeer geslaagde lustrumeditie. 

Of er een vervolg komt, is nog ongewis. Want de huidige organisatoren stoppen er na vijf edities mee. 

Berry Knapen als frietbakker.
Ook deze heren genoten met volle teugen.
Bas Oudenhoven nam de presentatie voor zijn rekening.
'Sinterklaas' wurmt zich door de menigte.
Zangeres Anita Rosendorf samen met de niet geuniformeerde prins Denny (links) en adjudant Tom.