Met een druk op de knop van het bedieningspaneel bij Gryphus werd het officiële startschot gelost  voor de jubileumviering van De Herleving.
Met een druk op de knop van het bedieningspaneel bij Gryphus werd het officiële startschot gelost voor de jubileumviering van De Herleving. Foto: Persfoto

Startschot jubileumviering De Herleving

Vierlingsbeek

De drie jongste leden van De Herleving hebben op dinsdag 10 januari met een druk op een knop van het bedieningspaneel bij Gryphus, het huidige repetitielokaal van de harmonie, het officiële startschot gelost voor de voorbereidingen op het 150-jarig jubileumconcert op zaterdag 25 mei 2024 in de Venrayse schouwburg. 

Bij aanvang van de repetitie maakten de leden van de harmonie, opgericht in 1874, kennis met de muzikanten van Jacksons Cage-band onder leiding van Jaap Verbeeten, zanger Hans Coolen, de zangeressen Helen Nillesen en Caroline Ermers, pianist Ruud Jacobs en een afvaardiging van de Bekse Klinkertjes.

Na deze kennismaking begon de harmonie met haar wekelijkse repetitie en gingen de gasten die deelnemen aan het jubileumconcert het gesprek met elkaar aan over de ideeën die er zijn voor onder meer de te spelen muziekwerken, de te kiezen zangnummers en de opzet van het concert.  Omstreeks 21.00 uur kwamen de harmonie en de gasten weer bij elkaar. Vervolgens werd een gezamenlijke toost uitgebracht op de voorgenomen samenwerking en op het nieuwe jaar. 

Hierna was het omstreeks 21.15 uur tijd voor het lossen van officiële startschot voor de voorbereidingen op het jubileumconcert. Op uitnodiging van De Herleving-voorzitter en secretaris Jan Stoffelen kwamen Niels, Tess en Anne bij het bedieningspaneel van Gryhus staan en zij drukten op aanwijzing van Gryphus-secretaris Hans Hendriks op de startknop. Eerst was er alleen een ritmisch getik te horen, maar allengs werd het geluid sterker en ging het over in een ‘slow-whoop’-geluid, gevolgd door gekleurde lichtflitsen, waardoor de donkere zaal werd gevuld met veel geluid en licht. 

De officiële start richting de jubileumviering is gemaakt. 

Voor meer informatie over De Herleving kijk op: Harmonie De Herleving | Vierlingsbeek Groeningen