Een gezamenlijke toost op de cheque van 5000 euro van het Postcode Loterij Buurtfonds voor de werkgroep Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek.
Een gezamenlijke toost op de cheque van 5000 euro van het Postcode Loterij Buurtfonds voor de werkgroep Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Cheque Postcode Loterij Buurtfonds voor Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

De werkgroep Vrolijk Vrijthof Vierlingsbeek (VVV) ontving zaterdagmiddag uit handen van dorpsraadvoorzitter Maarten Berbers een cheque van 5000 euro van het Postcode Loterij Buurtfonds voor het verder opvrolijken van het Vrijthof als centrale ontmoetingsplaats van het dorp. Eerder ontving de werkgroep al een bedrag van tweeduizend euro van de dorpsraad voor de aanschaf van nieuwe ledverlichting, die in allerlei kleuren en patronen kan worden ingesteld. De cheque werd aan de vrijwilligers overhandigd bij de start van de werkzaamheden voor het in kerstsfeer brengen van het Vrijthof. 

Het Postcode Loterij Buurtfonds steunt buurtprojecten in Nederland die bijdragen aan een leefbare buurt. “”Samen met de dorpsraad hebben we het verzoek bij de Postcode Loterij ingediend”, meldt Rob Zegers namens de werkgroep. “Afgelopen week kregen we te horen dat we het gevraagde bedrag ook krijgen. Prachtig toch? We denken er bijvoorbeeld aan om het plein met carnaval in de kleuren rood, geel en groen te verlichten, maar hebben ook nog andere ideeën die we samen gaan bespreken. Want met 5000 euro kun je natuurlijk erg mooie dingen doen in het kader van de leefbaarheid.” Met een lach: “Het is erg jammer dat het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK voetbal, anders hadden we het Vrijthof de komende weken in de kleur oranje kunnen verlichten.”

Niet alleen werden zaterdag de bomen rondom het Vrijthof voorzien van nieuwe (energiezuinige) ledverlichting, ook werd de traditionele kerstboom, die dit jaar is geschonken door Rini Peeters, bij de kerk geplaatst.