Gryphus presenteert op vrijdag 2 december Op Lossse Groeven.
Gryphus presenteert op vrijdag 2 december Op Lossse Groeven. Foto: Persfoto

Op Losse Groeven op vrijdag 2 december bij Gryphus

Vierlingsbeek

Vinyl is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Alle reden om de pick-up weer van zolder te halen en een paar liefhebbers uit te nodigen om thuis in de platenkast te gaan snuffelen. Zie hier het concept van Op Losse Groeven, een avond vol krakende platen, mooie hoezen, 33 en 45 toeren, jeugdsentiment, oude en jonge hipsters, beminnaars en (amateur) dj’s met een liefde voor muziek.

Jolande van Els, Linda Denissen, Theo Smits, Gerrit Goorts, Rob Gerrits en Jasper Moeskops zijn de vrienden van het vinyl die de uitdaging hebben aangenomen en allemaal een kist vol zwart goud hebben meegebracht. Het resultaat is een ratjetoe aan popmuziek: 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zero’s, ten’s, rock-‘n-roll, blues, hardrock, classic rock, smartlap, punk, new wave, Nederpop, hiphop, reggae, ska… Van Eurythmics via Greta Van Fleet naar The Cats, van Green Day via Fleetwood Mac naar Editors en van Heikrekels via The Police naar Nothing But Thieves. En weer terug natuurlijk. Zonder twijfel wordt dit een heerlijk feest der herkenning. Vanaf 20.30 uur gaat de naald in de groef.

Op Losse Groeven vindt plaats op vrijdag 2 december in Gryphus aan de Grotestraat 18a te Vierlingsbeek. De entree voor deze vinylavond is geheel gratis. Meer informatie over Op Losse Groeven is te vinden op www.gryphus.nl.