Thjum Arts treedt op vrijdag 4 november op in Gryphus.
Thjum Arts treedt op vrijdag 4 november op in Gryphus. Foto: Lieke Bielderman.

Thjum Arts presenteert Tijdloos Genot in Gryphus

Vierlingsbeek

In Gryphus vindt op vrijdag 4 november een cabaretvoorstelling plaats van Thjum Arts. In Gryphus speelt hij een try-out van zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos Genot.

In 2012 besloot Thjum Arts mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Dat hij sinds die talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en daar de jury- en publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret Festival en in 2021 wint hij zowel de jury- als publieksprijs bij het vooraanstaande cabaretfestival Cameretten.

Als Thjum Arts het podium opkomt gebeurt er iets. Dat zal niet anders zijn bij zijn eerste avondvullende voorstelling Tijdloos Genot. Hierin verweeft hij de tijdsgeest met persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen. Hij staat stil waar de wereld verder raast. Hij ziet de mens als een wezen dat tijdloos genot als het hoogst haalbare ziet. Soms zelfs als de standaard, als iets waar ieder mens recht op heeft. Wat heeft dit voor consequenties? En kunnen we daar nog naar kijken?

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor. 

Arts speelt de antiheld en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance. Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.

Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Het optreden van Thjum Arts begint om 21.00 uur. Voor deze voorstelling zijn kaarten à 12,50 euro telefonisch te reserveren via 0478.630508. Reserveren via internet is mogelijk via de website van Gryphus www.gryphus.nl. Bezoekers die jonger zijn dan 20 jaar kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een korting krijgen op de entreeprijs van 3,00 euro. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.