De werkzaamheden aan de inrichtingsweg Hulder en de Grotestraat starten op maandag 16 mei.
De werkzaamheden aan de inrichtingsweg Hulder en de Grotestraat starten op maandag 16 mei. Foto: Persfoto

Werkzaamheden Hulder van start, omleidingsroute van kracht

Vierlingsbeek

De werkzaamheden aan de weg Hulder, waar een nieuwbouwplan wordt ontwikkeld, en de Grotestraat in Vierlingsbeek gaan van start.

Op maandag 16 mei begint de aannemer in de Grotestraat met het maken van een aansluiting op het bestaande riool. Hiervoor wordt een nieuwe put geplaatst in de berm ‘aan de overkant’ en ook wordt er een nieuwe leiding gelegd, onder de Grotestraat, richting Hulder. Aansluitend wordt de nieuwe bestrating in de Grotestraat weer aangebracht. In dit geval wordt de ‘kruising’ Hulder-Grotestraat voorzien van een verkeersplateau (een drempel, red.).

De werkzaamheden vinden van maandag 16 mei tot en met woensdag 25 mei plaats. Als alles verloopt zoals gepland, is de Grotestraat met Hemelvaart weer bereikbaar voor alle verkeer, zo meldt de gemeente Land van Cuijk.  Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen het werk ter plaatse passeren. De omleidingsroute is, vice versa, via de Spoorstraat-Soetendaal-Makkenweg-Kapelstraat-Gildestraat-Rieterweg. 

Parallel aan de werkzaamheden aan het riool en rijbaan moet door Enexis nog werk worden verricht  aan het transformatorstation tegenover Hulder 9 en 11. Op dinsdag 24 mei wordt de oude transformator verwijderd uit het transformatorstation en wordt direct een nieuwe transformator geplaatst. De overige werkzaamheden aan het transformatorstation vinden in en om het station zelf plaats.