Hans Smits is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hans Smits is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Persfoto

Lintje voor Hans Smits en Marga van Mil

Vierlingsbeek

Hans Smits uit Vierlingsbeek is dinsdag tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Smits is vanaf 1987 bestuurslid van Tennisvereniging Vierlingsbeek. In 1998 werd hij penningmeester. Als bestuurslid bij de tennisvereniging heeft hij jarenlang een soort brugfunctie vervuld tussen de stichting en de tennisvereniging. Vanaf de oprichting van de stichting Exploitatie Tennispark de Mortel in 1997 is hij voorzitter. Sinds 2018 is hij eveneens penningmeester bij Reuma Patiëntenvereniging Land van Cuijk.

Ook Marga van Mil-van der Wouw uit Vierlingsbeek is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is vanaf 1990 mantelzorger voor haar man en is 24 uur per dag met zorg bezig. Haar man is door een ongeval rolstoelafhankelijk en zij zorgt ervoor dat hij zich thuis zoveel mogelijk kan redden. Door haar inzet is er geen professionele zorg nodig en ze doet dit al langer dan 30 jaar.

In totaal kregen 36 inwoners van de gemeente Land van Cuijk een koninklijke onderscheiding. Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar reikte – in naam van Zijne Majesteit de Koning – de onderscheidingen in de schouwburg in Cuijk uit. 35 inwoners zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en een inwoner is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Zie ook: Lintjes voor 36 inwoners gemeente Land van Cuijk | Nieuws | Gemeente Land van Cuijk

Waarnemend burgemeester Hillenaar reikte de onderscheidingen (en de bloemen) uit.