De bouw van woningen op de locatie 't Hulder wordt gestart: de bezwaren zijn ingetrokken.
De bouw van woningen op de locatie 't Hulder wordt gestart: de bezwaren zijn ingetrokken. Foto: Persfoto

Licht op groen voor bouwplan ‘t Hulder

Vierlingsbeek

Het licht staat op groen voor de bouw van woningen op de locatie ’t Hulder in Vierlingsbeek. ‘Er kan nu gestart worden met de uitvoering van het plan’, meldt de gemeente Land van Cuijk in een brief aan omwonenden. De bezwaarmakers hebben hun grieven tegen het onderliggende bestemmingsplan ingetrokken. Zij vreesden vanwege het feit dat hun percelen lager liggen dan de percelen in het nieuwbouwplan onder meer voor aantasting van hun privacy en wateroverlast na hevige regenbuien.

De locatie ’t Hulder, waar voorheen de gemeentewerf was gevestigd, is al geruime tijd in beeld voor herontwikkeling naar grondgebonden woningbouw. Onder meer de aanwezigheid van een das en een steenuil stonden de bouw van woningen op ‘t Hulder jarenlang in de weg.

Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan voor deze locatie vast. Tegen dit plan was, zonder dat de gemeente, de dorpsraad en de bouwers hiervan op de hoogte waren, echter beroep aangetekend bij de Raad van State. ‘’Met de indieners van het beroepschrift en de kopers is overleg opgestart, wat geleid heeft tot overeenstemming. Hierdoor kan nu gestart worden met de uitvoering van het plan’, zo schrijft de teammanager Projectenbureau ruimte/vastgoed van de gemeente namens het college van B en W in de brief. Er zijn onder meer nieuwe afspraken gemaakt over de nokhoogte, die van 8 naar 4,5 meter gaat.

De gemeente laat er geen gras over groeien, want in de week van 28 maart tot en met 1 april wordt er al begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Naar verwachting duurt de uitvoering hiervan circa zes weken. Aansluitend worden de kabels en leidingen door de nutsbedrijven aangelegd. Er worden in totaal dertien woningen gebouwd.

Zie ook eerder bericht:
www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/91667/buurt-naar-raad-van-state-bouwplan-t-