Ook Laurentiushof stapt vanwege coronabesmettingen tot 13 december over op thuisonderwijs.
Ook Laurentiushof stapt vanwege coronabesmettingen tot 13 december over op thuisonderwijs. Persfoto

School dicht door corona, thuisonderwijs op Laurentiushof

Vierlingsbeek

Steeds meer leerlingen en medewerkers op basisscholen in Nederland zijn besmet met corona. En dat leidt tot een hoop uitval. Zo worden hele klassen naar huis gestuurd en sluiten steeds meer scholen zelfs hun deuren. Zo ook in Vierlingsbeek, waar basisschool Laurentiushof niet is ontkomen aan het coronavirus.

In overleg met de GGD is besloten dat met ingang van woensdag 1 december (vandaag) alle groepen van Laurentiushof thuisblijven. De kinderen van de bovenbouw zijn woensdag allemaal met thuisonderwijs begonnen. De kinderen van de onder- en middenbouw krijgen vanaf donderdag 2 december thuis les. 

‘Alle kinderen kunnen op maandag 13 december weer naar school, mits ze klachtenvrij zijn’, zo meldt het team van basisschool Laurentiushof, dat woensdag (vandaag) alle voorbereidingen trof om donderdag 2 december met het thuisonderwijs voor alle groepen te kunnen starten, in een brief aan de ouders c.q. verzorgers van de leerlingen. 

‘Helaas mogen we op school geen opvang bieden, omdat het géén landelijke lockdown is. Wij begrijpen dat dat voor u thuis ook gevolgen heeft. Al met al een ontzettend vervelende situatie voor iedereen. Met het nu sluiten van de school, hopen we het snel weer onder controle te hebben. Online blijven de leerkrachten goed in contact met uw kind(eren). Zorg goed voor uzelf en elkaar. We kijken ernaar uit om de kinderen op maandag 13 december weer gezond en fysiek te mogen ontvangen’, zo besluit het schoolteam de ouderbrief.