Volharding heet belangstellenden van harte welkom tijdens de eerste editie van zijn internationale jeugdtoernooi.
Volharding heet belangstellenden van harte welkom tijdens de eerste editie van zijn internationale jeugdtoernooi. Foto: Persfoto

Internationaal jeugdtoernooi Volharding in de startblokken: ‘Iedereen is van harte welkom’

Sport

“Iedereen is van harte welkom op ons sportpark. We willen van ons eerste internationale jeugdtoernooi een mooi dorpsgebeuren maken, Volharding van z’n beste kant laten zien. We hopen tevens op veel publiek dat de jeugdspelers aan komt moedigen. Ook tijdens onze feestavond op zaterdagavond staan de deuren open voor jong en oud.”

Hij zegt het met enthousiasme. Antwan Bouten, jeugdvoorzitter van Volharding, kijkt uit naar de eerste editie van het nieuwe voetbalevenement op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek, dat komend weekend zijn vuurdoop beleeft. Ruim vijftig teams uit binnen- en buitenland doen aan het toernooi mee. Niet alleen om te strijden voor de ereprijzen, maar ook om er samen een gezellige seizoenafsluiting van te maken. “We begroeten komend weekend 54 ploegen uit Duitsland, België en Engeland en heel Nederland op onze velden. Sommige teams logeren in eigen tenten, andere overnachten in door ons beschikbaar gestelde tenten en de Engelse teams verblijven op een vakantiepark in de buurt. Ja, het was en is een hele organisatie, maar we zijn er klaar voor en hebben er zin in.

Voor het eerste Volharding International Football Tournament is ook een gevarieerd randprogramma in elkaar getimmerd voor de teams onder elf, twaalf, dertien, veertien en vijftien jaar en hun trainers en begeleiders. Met muziek en allerlei andere activiteiten die de jeugd aanspreken, zoals een een meter voor het registreren van de snelheid van schoten, een demonstratie van de populaire Belgische freestyle- en pannavoetballer Martijn Debbaut en footgolf. De feestavond vindt in de kantine plaats. 

De camping is vanaf vrijdag 2 juni geopend. “We gaan er, met dank aan tientallen fantastische vrijwilligers die zich bij ons hebben gemeld, met z’n allen gewoon één groot voetbalfeest, inclusief een spetterende feestavond op de zaterdag, van maken”, zo besluit Bouten.

Op zaterdag 3 juni staan de poulewedstrijden op de rol. Op zondag 4 juni worden de resterende wedstrijden in de poule, de duels in de knock-outfase en de finales gespeeld. De wedstrijden beginnen ’s morgens om 9.30 uur.