Kristian Michiels werd zondag tweede in de strijd om het KNWU-districtskampioenschap (40+) in Breda. Foto: Toon Michiels

Zilveren medaille Kristian Michiels in Breda

Sport

Kristian Michiels steekt momenteel in een blakende vorm. De Vierlingsbeekse amateurwielrenner won maandag in Breda de zilveren medaille in de categorie 40+ van het districtskampioenschap regio Zuid van de KNWU.

De gouden medaille ging naar de lokale favoriet Martijn Alberts, Stephan Lotz uit het Belgische Maasmechelen pakte brons. Alle deelnemende renners in de categorieën 40+ en 30+ streden tijdens dit criterium samen om de ereprijzen in de wedstrijd en (tegelijkertijd) het districtskampioenschap.

De latere winnaar Alberts sprong al na een paar ronden weg uit het peloton en hield vervolgens dapper stand en aan het eind van de rit zeven seconden over, voldoende om als veertiger de dertigers af te troeven en zowel het criterium als het kampioenschap (40+) te winnen. Kristian Michiels, uitkomend voor het amateurteam van Mcycles, eindigde als vijfde in de wedstrijd, maar in zijn categorie (40+) als tweede.

Zijn ploeggenoot Addy van Stiphout uit Venray won de sprint van het peloton en pakte daarmee zowel de tweede plaats in de koers als de districtszege in de categorie 30+.