DES viert feest na het behalen van de titel in de eerste klasse.
DES viert feest na het behalen van de titel in de eerste klasse. Foto: Bas Delhij

Korfbalsters DES kampioen!

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag de titel in de eerste klasse gepakt. De roodwitten versloegen in een bomvolle De Raaijhal in Overloon in een spannend duel Merselo met 13-7 (5-4), voldoende om het kampioenschap te grijpen. 

Toch ging het niet van een leien dakje. Tegenstander Merselo, de nummer vier op de ranglijst, voldeed aan zijn sportieve plicht door het de thuisploeg lange tijd erg moeilijk te maken. Zeker vlak voor en na de rust zaten de gasten goed in de wedstrijd. Pas een kwartier voor tijd, nadat de voor deze wedstrijd speciaal van een schoolstage uit Ibiza teruggekeerde Maud van Rhee de 10-7 en 11-7 namens DES op het scorebord zette, was de wedstrijd gespeeld en kon de kampioensvlag voor de dag worden gehaald.

Trainer-coach Yvo van Dijk uit Malden, die aan zijn eerste seizoen bij DES bezig is, was na afloop een trots man. “Met deze jonge ploeg op deze manier kampioen worden, is prachtig. Ze zijn de afgelopen maanden individueel en als team enorm gegroeid. De laatste weken speelden we wat minder omdat de spanning meespeelde, maar ook dat is logisch als je naar de leeftijden van de speelsters kijkt. Als je dan ook nog ziet dat twee A-meiden vandaag ijzersterk invallen, dan ziet de toekomst voor DES er goed uit. We gaan dit lekker met z’n allen vieren, want het is een echte teamprestatie.”

Smet op het kampioenschap was wel het uitvallen van Marly Jilesen, een van de sterkhouders bij DES dit seizoen. Zij blesseerde zich na amper drie minuten spelen en werd met een zware achillespeesblessure naar het ziekenhuis gebracht. 


Voor aanvang van het kampioensduel, samen met de pupillen van de week op de foto. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Maud van Rhee (2), Janneke Koenen (2), Wieke Joosten (2), Lisanne Koenen, Lincy Achten en Simone Derkx

Doelpuntmakers Merselo:  Kaylie Poels (2), Nikky Zegers (2), Anne Gielens, Loes Claessens en Fleur Claessens.

DES viert feest na het behalen van de titel in de eerste klasse.
Afbeelding