Volharding-verdediger Teun Jakobs rukt op in het uitduel met ZSV.
Volharding-verdediger Teun Jakobs rukt op in het uitduel met ZSV. Foto: Toon Gerrits

Matig Volharding verliest twee punten

Sport

Net als twee weken geleden is Volharding er niet in geslaagd om bij de hekkensluiter te winnen. Toen werd er met 3-1 verloren bij EHC/Heuts. Zondag kwamen de roodwitten in een zeer matige wedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij ZSV, de ploeg van oud-Volharding-trainer Johan Vullings.

Beide teams waren slecht zondagmiddag op een overigens erbarmelijk veld, waarop goed voetbal echt onmogelijk was. De minste van allemaal in Zeilberg was echter scheidsrechter Jitte Ploegstra uit Born. Hij voerde een ongekende one-man-show op. De arbiter deelde acht gele kaarten uit in een sportieve wedstrijd. Alle kaarten waren ook nog eens alleen voor Volharding.

Tot tweemaal toe gaf hij de gele kaart aan de verkeerde persoon. In de 24e minuut toonde Ploegstra geel aan linksback Jens Biersteker, terwijl het duidelijk Nino Janssen was die de overtreding maakte. Dat kwam Biersteker dertien minuten later duur te staan, want toen kreeg de jongeling zijn tweede prent. Volharding speelde daardoor de rest van de wedstrijd met een man minder. Op slag van rust kreeg assistent-trainer Dennis Rikken ten onrechte geel, want er werd wat geroepen langs de zijlijn, maar niet door hem. Toen Rikken in de rust op een fatsoenlijke manier verhaal ging halen, kreeg ook hij zijn tweede gele kaart.

Voetballend viel er weinig te beleven in Zeilberg. In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Er vielen slechts twee gevaarlijke momenten te noteren, beide voor de gasten uit Vierlingsbeek. Na goed voorbereidend werk van Rens ten Brinke zag captain Mark Blenckers zijn schot gesmoord worden in de ZSV-defensie. In de 45e minuut verdween een knal van de goed spelende rechtsback Lars van Treek maar net over het ZSV-doel.

Door de numerieke minderheid offerde Volharding-trainer Jan Pruijn in de rust een aanvaller op, in de persoon van Tim Martens. Hij werd vervangen door verdediger Teun Jakobs. De organisatie stond daarna in de eerste tien minuten van de tweede helft niet echt goed, waardoor ZSV-aanvaller Stan van Helmond tot driemaal zeer gevaarlijk kon worden. Eenmaal raakte hij steenhard de paal, tweemaal greep Volharding-keeper Bono Barten uitstekend in.

In de laatste twintig minuten probeerde Volharding met die man minder toch nog voor de winst te gaan met het inbrengen van de snelle Sven Jenniskens. En dat leek wat op te gaan leveren. Mark Blenckers werd echter ternauwernood gestuit na een voorzet van Jenniskens. Zelf zag de vleugelflitser een schot geblokt, na een fraai hakje van Blenckers. In de 93e minuut drukte leidsman Ploegstra nog maar eens zijn stempel op de wedstrijd. Brent Achten kon alleen op doel afgaan om zo alsnog de overwinning binnen te halen voor de Bekenaren, maar de arbiter van dienst - floot geheel in de geest van zijn eigen optreden - doodleuk voor het eindsignaal.

Daardoor bleef Volharding steken op een gelijkspel. Daarmee liepen de Vierlingsbekenaren overigens wel een punt in op koploper Wittenhorst, dat fors verloor bij Minor. Wél zakte Volharding naar de derde plaats op de ranglijst, doordat EFC won bij Someren en inmiddels net zoveel punten heeft als de roodwitten.

De ploeg uit Eersel heeft echter een beter doelsaldo dan Volharding. Deze drie teams lijken inmiddels wel uit te gaan maken wie er kampioen gaat worden in de eerste klasse C. Het gat naar nummer vier en vijf bedraagt ondertussen maar liefst tien punten. Komende zondag mag Volharding gaan proberen dit gat te vergroten naar dertien punten. Want dan komt nummer vijf Someren naar Vierlingsbeek.

ZSV-Volharding: 0-0 (0-0);
Scheidsrechter: Tjitte Ploegstra (Born);
Toeschouwers: 200;
Gele kaarten: Luuk Rühl, Jens Biersteker 2x, Gijs Creemers, Nino Janssen, Brent Achten, Dennis Rikken 2x (allen Volharding);
Rode kaarten: 37. Jens Biersteker (2x geel) (Volharding); 45. Dennis Rikken assistent-trainer (2x geel) (beiden Volharding)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Nino Janssen, Gijs Creemers, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Luuk Brühl (71. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen, Tim Martens (46. Teun Jakobs)