Tevredenheid bij DES (en fans) na de 15-9 thuiszege op DOT.
Tevredenheid bij DES (en fans) na de 15-9 thuiszege op DOT. Foto: Persfoto

DES verslaat hekkensluiter in weinig enerverend duel

Sport

Nee, het ging niet van een leien dakje, maar daar lag na afloop van de weinig enerverende wedstrijd DES-DOT eigenlijk niemand aan de zijde van de Vierlingsbeekse korfbaltrots écht wakker van. Wil je kampioen worden, dan moet je sommige duels gewoon winnen. En dat deden de roodwitten in de Raaijhal in Overloon: 15-9 (7-6).

DES startte niet al te best aan het eersteklasseduel met de nog puntloze hekkensluiter uit Vlierden. De gasten namen in de beginfase zelfs de leiding (0-2) en konden de thuisploeg in de eerste helft qua score en spel verrassend genoeg goed bijbenen. DES speelde in die fase onder zijn kunnen en had moeite met de tactiek van de traag spelende tegenstander.

In de tweede helft schroefden de roodwitten het tempo wat meer op en speelden ze wat geconcentreerder en met meer energie dan in het eerste deel van de wedstrijd, waardoor ze alsnog met een ruime marge DOT verdiend aan de zegekar wisten te binden. Vooral Marly Jilesen was met zes doelpunten goed op schot voor de koploper.

Doelpunten DES: Marly Jilesen (6), Eline van Treek (3), Babs van Daal (2), Milou van den Boogaard, (2), Babs van Daal en Lieke van Treek.

Op zondag 5 februari staat voor DES, met zestien punten uit acht duels lijstaanvoerder, de uitwedstrijd tegen Tovido, met vier punten uit acht duels de nummer zeven op de ranglijst, op de rol. Dit duel begint om 11.15 uur in sporthal De Braken in Boxtel.