Fenne Smits verruilt SV United voor SV Merselo.
Fenne Smits verruilt SV United voor SV Merselo. Persfoto SV Merselo

Fenne Smits nieuwe hoofdtrainer SV Merselo

Sport

Fenne Smits (31), oud-jeugdspeler van Volharding, wordt na dit seizoen hoofdtrainer van SV Merselo. De Merselose vierdeklasser en Smits gaan een samenwerking aan voor een seizoen, met de intentie van beide kanten er een langere samenwerking van te maken. 

De in Venray woonachtige Smits is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen bij derdeklasser SV United. In zijn eerste seizoen bij SV United pakte hij een periodetitel en een jaar later wist United onder leiding van Smits kampioen te worden in de vijfde klasse. Het daaropvolgende seizoen verbaasde United als promovendus vriend en vijand in de vierde klasse, met promotie naar de derde klasse als gevolg. Inmiddels bivakkeert SV United keurig in de middenmoot van de derde klasse.  

De stap naar SV Merselo ziet de oefenmeester als een nieuwe uitdaging, zo meldt hij op de Facebookpagina van SV Merselo. “De afgelopen maanden heb ik gesprekken gevoerd met diverse clubs. SV Merselo klopte al heel vroeg op de deur en het fijne gevoel dat ik kreeg in de eerste gesprekken heb ik altijd in mijn hoofd gehouden. SV Merselo is een club die vooruit wil en waar ik opnieuw kan gaan bouwen en dat vind ik interessant. Voor mij is het belangrijk dat mijn nieuwe uitdaging ook goed samenvalt met mijn thuissituatie met twee jonge kinderen en daarnaast een baan als ondersteuningscoördinator in het voortgezet onderwijs. Dat ik bij SV Merselo de mogelijkheid krijg om te mogen werken met een fanatieke spelersgroep, waarin onder andere mijn schoonbroertje Jordy (Wismans, red.) en veel andere bekenden spelen, zie ik als een unieke kans. Het maakt het extra leuk dat mijn schoonvader Gert-Jan mij zal gaan assisteren.’’