Volharding JO13-1 viert het kampioenschap in de tweede divisie.
Volharding JO13-1 viert het kampioenschap in de tweede divisie. Foto: Persfoto

Volharding JO-13 na spannende slotfase kampioen

Sport

Het jeugdteam J013-1 van Volharding heeft historie geschreven door het kampioenschap te grijpen in de landelijke tweede divisie. De roodwitten speelden zaterdag onder toeziend oog van tientallen toeschouwers met 1-1 gelijk tegen hekkensluiter SV Valkenswaard, genoeg voor de titel in deze sterke klasse. In de slotseconden van het spannende duel, waarin Volharding ten onder leek te gaan aan de druk, maakte Timo Porger, tot opluchting van alles en iedereen met een rood-wit hart, uit een penalty de verdiende gelijkmaker, waarna het kampioensfeest losbarstte op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.  

Het talententeam van Volharding werd in de tweede divisie, waarin het  onder meer de degens kruiste met  jeugdploegen van gerenommeerde amateurclubs als FC Eindhoven, Blauw Geel’38, Geldrop en UNA, kampioen met 23 punten uit 10 wedstrijden. Als kampioen promoveert Volharding JO13- 1 naar de landelijke eerste divisie, de hoogste klasse voor jeugdteams van amateurclubs. 

Het kampioensteam staat onder leiding van trainer-coach Jens Achten en de assistent-trainers Daan van den Bosch en Bas Oudenhoven en de teammanagers Geert van Lin en Ronnie Peters.


Deze tekst klopt helemaal: Volharding JO13-1 is kampioen.